Nem minden szusi maki

Kezdjük a hetet valami igazán kedvessel, a két és fél részes Sushi Cattel. A feladat végtelenül egyszerű (és bájos): egy pufók macskával kell végigzabálni a város szusi-kínálatát. A célunk a felhőtlen szerelem elérése, a siker kulcsa a megfelelő testtömeg-index elérése. (Később ugyanígy tudjuk megmenteni a lányt, majd a mézesheteket.)

A szusit sokan azonosítják (tévesen) az algalapokba tekert rizzsel és/vagy nyers hallal, holott azért itt jóval többről van szó. A szóhasználat legalább annyira bosszantóan rosszul rögzült a nemjapán beszédben, mint a harakiri (utóbbi szó szerint a has felmetszését jelenti, durvább és kevésbé kifinomult, mint a használandó szeppuku.)

A szusi tehát gyűjtőnév, egy nagyon széles, izgalmas és zavarba ejtően sokszínű ételcsoportot jelöl. Az algás, nyershalas változat pedig a maki, vagy makizusi, mi nevét a készítéshez használt bambuszszőnyegről kapta. Bővebb elmélyedés itt.


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr372816403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása