Hagymás bab
Ami nélkül nem megy
- fél kg bab (most tekintsünk el a fajtától, türelmetlenek mehetnek konzervvel)
- sertészsír
- 1-2 vöröshagyma
- maradék szalonna
- maradék sonka
- só, bors, paprika
Így készítjük
- A babot tegyük ázni egy estére, vagy pár órára vízbe, főleg ha régóta pihent valahol. (Konzervesek nyilván nem.)
- Zsírt olvasszunk, erre mehet a hagyma, majd az apróra vágott szalonna, és a felszeletelt sonka. Mennyiség, méret ízlés szerint.
- Csipetnyi bors, jöhet a bab, innen már óvatosan kavargassunk, ne törjük össze a babot. Mehet a párolódás, amint a bab megpuhult, tálalhatunk is.
- Ha maradt kolbász, az jó lesz paprikás krumpliba, vagy ide is. Sóval csínján, mert a sonka adja rendesen. Egy paradicsomot, paprikát is beledobhatunk.
- Fogyasszuk jól behűtött chiantival, kellenek a savak, lambrusco-t csak rápihenés után igyunk, mellé ne, mert a túl sok széndioxid nem szereti a hagymát.
Bud Spencer és Terence Hill alapbabja: Áztatás után mehet a fehérbab a főzővízbe, közben zsírra a hagymát, a megpuhult babot ebben pörgessük majd meg. Majdnem írtam, hogy használjunk sülthús zsírt, de az már megint extrázós.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.