20
05
Frankfurti leves
Amire szükséged lesz
- 1 fej kelkáposzta
- 1 vöröshagyma
- 5 db közepes burgonya
- 3 fokhagyma
- tejföl
- zsír, só, bors, majoránna, kömény, pirospaprika, tejföl
- 3 pár frankfurti virsli
Mi így készítjük
- Szedd szét a kelkáposzta leveleit, mosd meg őket rendesen, esetleg egyszer forrázd le, csak csepegtesd le.
- Tegyük lábosba a vastag csíkokra vágott kelkáposztát, öntsük fel vízzel, (kb. 2 liter), ami ellepi. Sózzuk meg, mehet bele egy kevés (fél kávéskanál) kömény, majoránna, esetleg bors. (Lehet még játszani lestyánnal és tárkonnyal is.) El ne felejtsük a fokhagymát bele tenni, meg a hagymát, egészben. (Meg a sonkát.)
- Felforrás után öt perccel tegyük bele a megpucolt, kockára vágott burgonyát, vegyük kis lángra.
- (Zsírt hevítsünk, vékony rántást készítsünk pirospaprikával, keverjük a levesbe.)
- Mehet bele a felkarikázott virsli is, ha a szájunk úgy kívánja, előtte zsíron nagyon kicsit futtassuk meg, de ne süssük.
- Keverjünk bele egy kis doboz tejfölt, egyet hagyjuk még buggyanni, aztán már lehet is falatozni.
- Ha ráérünk, a sötétebb leveleket ne vágjuk fel, hanem bugyoláljunk bele virslit.
- Leves mellé nehéz, de mondjuk egy nem barrik chardonnay-t el lehet viselni a frankfurti mellé.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr62916201
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.