Frankfurti leves

Amire szükséged lesz

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 5 db közepes burgonya
  • 3 fokhagyma
  • tejföl
  • zsír, só, bors, majoránna, kömény, pirospaprika, tejföl
  • 3 pár frankfurti virsli

Mi így készítjük

  • Szedd szét a kelkáposzta leveleit, mosd meg őket rendesen, esetleg egyszer forrázd le, csak csepegtesd le.
  • Tegyük lábosba a vastag csíkokra vágott kelkáposztát, öntsük fel vízzel, (kb. 2 liter), ami ellepi. Sózzuk meg, mehet bele egy kevés (fél kávéskanál) kömény, majoránna, esetleg bors. (Lehet még játszani lestyánnal és tárkonnyal is.) El ne felejtsük a fokhagymát bele tenni, meg a hagymát, egészben. (Meg a sonkát.)
  • Felforrás után öt perccel tegyük bele a megpucolt, kockára vágott burgonyát, vegyük kis lángra.
  • (Zsírt hevítsünk, vékony rántást készítsünk pirospaprikával, keverjük a levesbe.)
  • Mehet bele a felkarikázott virsli is, ha a szájunk úgy kívánja, előtte zsíron nagyon kicsit futtassuk meg, de ne süssük.
  • Keverjünk bele egy kis doboz tejfölt, egyet hagyjuk még buggyanni, aztán már lehet is falatozni.
  • Ha ráérünk, a sötétebb leveleket ne vágjuk fel, hanem bugyoláljunk bele virslit.
  • Leves mellé nehéz, de mondjuk egy nem barrik chardonnay-t el lehet viselni a frankfurti mellé.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr912916201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása