Duchemin szereti

Claude Zidi: Szárnyát vagy combját?
Funès a francia mozi valaha élt legkultikusabb filmsztárja. A csendőr, a rabbi a fingóbajnok és űrlénybarát másfél száz filmben mulattatta a nézőit. Louis de Funès a franciák Leslie Nielsenje lehetne, ha nem lenne jobb és tehetségesebb az amerikai kollégánál, és legalább olyan élmény volt felnőni a munkásságán, mint az olasz kollégákén.

A filmjei hozzám apámon keresztül jutottak el, anyám ennek még kevésbé örült, a nők ugyanis valamilyen oknál fogva kevésbé tudják befogadni Funès figuráját, bármit játsszon is.

A legkedvesebb mind közül a Szárnyát vagy combját ?, melyben a nagy és rettegett Duchemin, az étteremkritikus utódlási gondokkal küzd, a fia az álruhás tesztelés helyett bohósnak akar állni. A helyzetet nehezíti az előző kiadásban lepontozott vidéki kisvendéglő (ami még a magyar viszonyokban is versenyezhetne) és megsértett szakácsai, és a nagy ellenség, Tricatel, aki műanyag étellel és borral akarja elárasztani Franciaországot. (Hát igen, akkor még az erkölcsi győzelem nem csak erkölcsi volt.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr102923143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása