26
05
Recept: Mázasan töltött karaj
Hozzávalók
- 1 kg kicsontozott egész karaj
- 1 csokor újhagyma
- 1 db paradicsom
- 2 db répa
- 1 nagyobb alma
- 4-5 szem gomba (ízlés szerint)
- néhány szál spárga
Pác
- 2 evőkanál szójaszósz
- 10 dkg gyömbér
- 1 szál kakukkfű
- 1 evőkanál méz
- 3-4 dl világos sör
- durvára őrölt vörös bors, chili (ízlés szerint)
Így grillez GodardRamsay
- A karajt óvatosan felvágjuk úgy, hogy egy négyzet alakú lapos felgöngyölíthető húsalapot kapjunk. A felső részt balról, az alsót jobbról vágom be, majd óvatosan széthajtom. Ezután bekenem szójaszósszal és meghintem borssal, valamint kakukkfűvel, majd belehelyezem egy edénybe, amibe már összekevertem a 3-4 deci sört két evőkanál mézzel és egy 10-15 dkg-os friss gyömbérrel. Egy estén át hagyom pácolódni, de minimum 4-5 órát.
- Mielőtt a tűzre raknánk, a feljebb említett zöldségeket felaprítva a hús egyik felére halmozzuk, majd azt óvatosan felgöngyöljük. Spárgával a két végét, illetve a közepét összekötjük, hogy a sütés közben ne essen szét.
- Chilis mézzel megkenjük a külső részt, végül pedig fóliába csomagoljuk és jó fél-háromnegyed órát így sütjük, a végén pár percig még grillezhetjük a külső részt ízlés szerint.
- Steak burgonyával, friss kertészsalátával kínáljuk. Jól megy hozzá a kékfrankos, illetve pinot noir; ha pedig valaki inkább a söröket preferálja, egy jó Cseh dupla bak (Primátor Double 24%) vagy egy könnyedebb lager (Bernard Svátecní lezák) is igazán jól eshet kísérőként.
A recept GodardRamsay sajátja.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr402931657
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.