27
05
Recept: Vaj-steak grillen BBQ szósszal, meg burgonyádé
Hozzávalók
- 1 kg marha bélszín
- só (durvára őrölt tengeri), durva vörös és zöld bors
- ír vaj
- metélőhagyma
- rozmaring
- bazsalikom (friss!)
BBQ szósz
- 3 evőkanál méz
- 1dl pürésített paradicsom
- 2 evőkanál vörös borecet
- worchestershire szósz
- egy evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál pirospaprika
- némi durvára őrölt tengeri só
- római kömény
- fokhagyma
- kevés chili ízlés szerint
GodardRamsay így készíti
- A szószhoz az egészet összefőzzük kb. 15- 20 percig.
- A steaket kicsit megklopfoljuk (néhány helyen kissé bevágjuk a szélét), meghintjük kevés borssal, rozmaringgal és metélőhagymával, majd hűtőbe rakva pihentetjük (csak a sütés előtt közvetlenül vesszük ki).
- Jól felhevített rácsra helyezzük (előtte meglocsoljuk olíva olajjal és megkenjük bőségesen vajjal), miután kicsit megkapattuk, letakarjuk fóliával és kb. 2 percig hagyjuk (így félangolos lesz), majd megfordítjuk és ugyan ennyi ideig sütjük a másik felét is.
- Sütés után kb. 3-4 percig pihentetjük alufólia alatt, majd a szósszal tálaljuk.
- Igyunk mellé merlot-t és cabernet-t, sörben pedig valami könnyed amerikai ale (MGD) vagy német búza (Paulaner Hefe).
Barnamázas burgonyádé póréval
Hozzávalók
- 1 kg apró új vagy steak burgonya
- két csokor póréhagyma
- 1 üveg jó minőségű barnasör
- méz
- durvára őrölt bors
- kurkuma
- fokhagyma
- só
- aszalt málna
Így készül
- Előfőzzük a burgonyát, még félkeményen kivesszük a vízből.
- Nagy serpenyőben, olíva olajon megfuttatjuk a krumplit, majd hozzá öntjük a sör felét, és hagyjuk főni.
- Miután kezd krémesedni a sör, hozzáadjuk a mézet, a gyümölcsöt és a fűszereket.
- Növeljük a hőt, az elpárolgó sört pici kortyokban pótoljuk, mikor már puhul, hozzá adjuk a hagymát és átforgatjuk az egészet vagy öt percig (el kell forralni a szeszt és a levet teljesen, csak egy szaftos máz maradjon a krumpli külsején).
(A kép innen van.)
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr972933520
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.