04
06
Recept: Zsindelyes kacsarakott
Hozzávalók
- 1 egész kacsa (fiatal)
- fűszernek: só, bors, szójaszósz, (két db) babérlevél,(két szál) rozmaring, (két szál)kakukkfű
- 6 db felkarikázott burgonya
- 20 dkg felkockázott füstölt szalonna
- 2 db sárgarépa, egy csokor újhagyma, egy fej felaprított lilahagyma (egyéb idényzöldségek is mehetnek bele még, cukkíni, némi spenótlevél, paradicsom etc.)
- 1,5 l barnasör
- 5 dkg vaj
GodardRamsay így készíti
- Egy kacsatestet felnegyedelünk, majd durva borssal, durva tengeri sóval meghintjük és 2-3 evőkanálnyi édes szójaszósszal megfürdetjük.
- Az előre kivajazott tepsi alját kibéleljük a felkarikázott burgonyával, majd elhelyezzük benne a két rozmaringszálat, babérlevelet és a kakukkfüvet, illetve sózzuk, borsozzuk.
- Ezután a kacsarészeket fektetjük rá, majd rászórjuk, arányosan a szalonnát, a hagymákat és a felszelt répát.
- Ha mindezt megcselekedtük, zsindelyszerűen lefedjük a maradék burgonyával, s meglocsoljuk kb. az adott mennyiségű sör felével.
- 150 Celsius fokra előmelegített sütőbe rakjuk, lefedjük, s hagyjuk 2 órán át párolódni. Majd levesszük róla a fedőt, meglocsoljuk még a maradék sörrel, s kb. 30 percig, de legalább míg a burgonyák be nem barnulnak, hagyjuk még sülni (kemencében az eljárás ugyan ez, ám az ízek sokkal pikánsabbá válnak).
(Az ötlet az övék, innen van a kép is.)
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr212953712
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.