AA+

Bocs srácok, de egyrészt elöntött minket a munka, másrészt nagyon is jól sikerült megünnepelni a pünkösdi hosszú hétvégét, sok borral, halpaprikással és sült kecsegével. Szóval még egy kis Wulffmorgenthaler, csak nem veszi senki rossz néven.

 A történelem első életművész alkesze Dionüszosz volt, a szőlő és bor görög istene, a mámor megtestesítője. Apja, Zeusz a combjában hordta ki születéséig, miután anyját agyoncsapta a villám(=Zeusz), miután előző testét Héra széttépette, megfőzette a Titánokkal. Még gyerekként feltalálja a bor készítésének módját, amit barátaival, a szatírokkal népszerűsítette Hellász városaiban. (S tanította, hogy mézezzék, citromozzák vagy vizezzék a bort.) Követői és imádói a bakkhánsnők, akik rendszerint olyan őrültre itták magukat, hogy mindig megöltek valakit a nagy eksztázisban.

(A kép innen van.)


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr672983870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása