Banki Donat

Tudom, hogy nem új, meg szakállas is talán, de ezzel a szóviccel akarjuk köszönteni a nekünk jó sok sört vásároló hazatérő Tamás barátunkat.

Bánki, vagyis eredetileg Lőwinger Donát az egyik legismertebb magyar mérnök és feltaláló. Olyannyira, hogy nincs város, ahol ne lenne szakközép elnevezve róla. Szabadalmaztatta a porlasztót, a Bánki-motort (amit végül a dízelmotor üt ki a nyeregből), vízerőműveket épített, szabadidejében a Pallas nagylexikonba írogatott.

A William Rosenberg által alapított Dunkin’ Donuts az egyik leghatékonyabb közvetítője az amerikai gyorséttermi étkezésnek (a többiek mellett), mára majd tízezer üzlet van a franchise rendszerben. (A sztori a szokásos, ez az álom 1000 meg 1500 dollárból indult.) A szép, már-már műanyagszerű, mázos fánkokat mindenki ismeri, legalábbis az amerikai filmekből, ahol nincsen rendőr fánk nélkül, de Dexternek sem sikerült volna olyan jól az álcázás, ha nem ezzel nyitotta volna a reggeleket. A cukros csodákat egy ideig lehetett Budapesten is venni, persze aztán kivonultak az országból. (Nem olyan ciki ez, mert az izraeli, olasz, ír, brazil, japán vagy éppen holland piac sem bizonyult elég jónak. Kesergők a fácsén is kiélhetik magukat). Mindenesetre a Dunkin’ Donuts rászolgált a Fast Food Mafia tagságra, nagyon durván együtt működik egy csomó másik lánccal.

(Hát nagyon szégyelljük magunkat, de egyszerűen elvesztettük/nem jegyeztük fel, honnan a kép. Az ismeretlen (remélem itt jelentkező) szerzőre azért szeretettel gondolunk.)


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr772993735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása