20
07
Recept: Tyúkhúsleves
Amire föltétlen szükséged lesz
- 1 fiatal tyúk, csirke (vagy legalább két felsőcomb, de inkább három, szárny, farhát, láb, stb.)
- 4 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 karalábé
- 1 zeller
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- Fokhagyma
- Só, feketebors
- Petrezselyem, zellerlevél
Ahogy Zseni csinálta
- Fogd a tyúkot. Ha darabolva van, akkor nincs is vele sok dolgunk. Ha nincs, daraboljuk, a mellét tegyük félre. Mossuk át jól hideg vízben.
- Tegyük bele egy nagyobb lábosba, és lassú tűzön forraljuk fel.
- Ha felforrt, tegyük bele a megpucolt mindent (kivéve a zöldet), a zellert, a karalábét felvágva, de rövidíthetünk a répákon is.
- Kicsi, nagyon kicsi lángon főzzük egy órát, épp csak bugyogjon, most már mehetnek a zöldek.
- Még fél óra, aztán jöhet a tészta, galuska, akármi, ha épp kiszedték barátunk bölcsességfogát, pürésítsük neki a zöldségeket. A leves szűrjük le, ha igényli.
- A bort ne erőltessük mellé, kivételesen azt mondom.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr253080926
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.