27
07
Recept: Tökéletes bundás kenyér
Amire szükséged lesz, mondjuk két főre
- 2-3 tojás
- 4 szelet tömörebb, kovászolt kenyér
- Kevés tej
- csipet só
- olaj
- és majd paradicsom, lilahagyma
Így készül a tökéletes bundás
- Verjük fel a tojásokat és sózzuk meg, ízlés szerint kevés tejet is tehetünk hozzá.
- A hagymákat vékony szeletekre vágjuk, és sózzuk be.
- A kenyeret lehetőleg ne túl vékony, de mondjuk jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- A kenyereket forgassuk meg a tojásban, de ne sokáig, a héját viszont kicsit jobban.
- Serpenyőbe olajat, inkább többet, hogy a kenyér ne ragadjon az aljára. Hevítsük fel, de annyira ne, hogy égjen, közepes lángon/fokozaton.
- Szépen süssük ki benne a kenyérszeleteket. Egyenletesen, hogy éppen barna legyen.
- A kész bundásokat tegyük egy papírszalvétával leterített tányérra.
- Vágjunk hozzá paradicsomot, és aki szereti, annak adhatunk mellé tejfölt, sajtot is. A hagymát ne felejtsük el.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr403093562
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.