30
07
Recept: Pörköltkrém
Belevalók
- 50 dkg sertéscomb
- Sertészsír
- Vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- Só, bors, pirospaprika, babérlevél
Így pürésítettük mi
- Egy nagyon alap pörkölt receptről lesz szó, amit kedve szerint mindenki bővíthet, átdolgozhat, színesíthet, de mondom, ez kiindulásra tökéletes.
- Húst felvágjuk kockaformára, serpenyőben zsírt olvasztunk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát. Ha bírja a gyomrunk, és szeretjük kicsit édesebben, tegyünk bele emelt adag hagymát.
- Amikor a hagyma üveges lesz, mehet a hús is. Jól forgassuk át, ha ott tudunk mellette lenni, a hús előtt mehet a pirospaprika. Csak figyeljünk rá, ne kapjon nagy hőt, nehogy megkeseredjen.
- Na most azért pörkölt, mert pörkölni kell, nem is sütni, nem is főzni, tehát fedőt le róla, álljunk mellette. Kis víz mindig legyen a hús alatt, de ne túl sok, és kavargassuk. Mehet a bors, só, fokhagyma (zúzva, apróra vágva), meg néhány babérlevél is.
- Mikor a hús nagyjából megpuhult, mehet a felkarikázott paprika és paradicsom is.
- Még bő negyed óra, és készen is vagyunk.
- Kanalazzuk a cuccot turmixgépbe, mixerbe, darálóba, és pürésítsünk. Jófajta, kissé savasabb vörösbort fogyasszunk mellé.
Tanács: Ilyen műhülyeségeket véletlenül se, rendben?
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr623109182
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.