Nagyevők

A Goodfellas az egyik legjobb gengszterfilmje Scorsese-nek, egy hosszú gengsztermonológ a new york-i olasz szervezett bűnözésről. Most a nyilvánvaló értékei mellett van két kifejezetten nagyszerű kajás jelente a filmnek, illetve Nicholas Pileggi könyvének, és már csak ezek miatt nagyon érdemes megnézni. Vigyázz, spoilerezünk.

Az egyik a paradicsomos ragu, amit a szétkokainozott Henry Hill készít vacsorára, reggeltől estig, s közben fegyvereket próbál elsózni, drogot vesz/lazít/árul, bujkál az FBI helikoptere elől, de a rohadt paradicsomot megcsinálja perfektre.

A közszolgák lefizethetőségének köszönhetően a börtönben elég szabad konyhát vihetnek a maffiózók: a vacsorához pedig Paul Vario/Cicero olyan vékonyra vágja egy borotvapengével a fokhagymát, hogy a szeletek elolvadnak az olajban. Na ezt csinálja utána, aki tudja. Beágyazni nem lehet, de itt a link.

A könyv/film pedig azzal zár, hogy a tanúvédelmi program által Henry Hill számára kijelölt városban nincs rendes olasz kaja, nem tesznek fokhagymát a marinara szószba és linguini helyet nudlit adnak, meg a kenyeret műanyag kosárban szolgálják fel.

Ma leugrunk délvidékre, most indulunk egy kis szabadkai piacozásra/burekevésre/csevapozásra, meg ki tudja még mire, ami szembe jön, a palicsi állatkert mondjuk biztos.

A könyvből idéztünk, a kép meg innen van.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr333128984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása