No more famine

Nem mintha az állatvédőket okolnánk egy csomó mindenért, de amúgy igen.

Mi legalábbis azért nem vehetünk itthon elefánthúst a sarki hentesnél, mert azt eléggé korlátozza Washingtoni Egyezmény, de a magyar hatóságok sem adnak olyan könnyen behozatali engedélyt. Néhány éve nagy port kavart, hogy a zimbabwei hadseregben a kukoricát már baromira elunó katonák elefánthúst kapnak a fejadagban (állítólag).

Tény viszont, hogy mint oly sok tiltott dolognak, az elefánthúsnak is nagy a keletje. A "bozóthús" kategóriába tartozó elefánthús illegális kereskedelme virágzik, sőt, egyre népszerűbb is, leginkább ez veszélyezteti a kihalás szélén egyensúlyozó vadállatokat. (Ugye, a bölény.)

A kép innen van.


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr583140833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.08.12. 14:24:19

Az meg a jobbik eset, ha valoban megeszik az elefant husat es nem csak az agyaraert olik le. A bolenyek is csak a borukert haltak ki, ugye...
readywhenyouarecb.blogspot.com/2010/11/butchers-crossing-by-john-williams.html
utopianist.com/2011/04/free-trade-wiped-out-the-buffalo-study-finds/

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.08.15. 13:41:39

mondjuk tényleg a bölény az egyik legbotrányosabb történet, az igaz.
süti beállítások módosítása