Légtornász samosás

Ismét egy ajándék kép, most Jaipurból, rajta a légtornász samosás bácsival munka közben.



A samosa az indiai utcai ételek királya, ami viszonylagos biztonsággal fogyasztható még a káeurópai turista számára is. A samosa teljesen vega kaja, krumplival, hagymával, borsóval és egyéb zölddel töltenek meg tészta kúpokat, ezt olajban kisütik, majd valamilyen főszeres, joghurtos mártással tálalják. A tizedik században már említi iráni történetíró, de a Delhi Szultanátus királyi poétája, Amir Khurso is szól róla 1300 környékén, mint a nemesek és a herceg kedvenc ételéről. Azt az indiaiak sem tagadják, hogy a fogás az arab kereskedőknek köszönhetően terjed el Indiában.

Jaipur, vagyis a rózsaszín város nincs háromszáz éves, viszont a legnagyobb indiai állam, Rádzsasztán fővárosa. Az egyik legszebb és izgalmasabb indiai város fejlett várostervezéssel, pezsgő kultúrával és tudományos élettel. A kaliforniai Fremont, a kanadai Calgary, a nigériai Lagosz és a ki gondolná, Párizs testvérvárosa is.


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr433152252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása