Megvan a Goldenblog nyertes

Most egye is meg a Goldenblog, amit kifőzött magának. Ha keserű akkor is. Mi azért abból indulunk ki, hogy jóhiszeműségből, a túlórázás/leterheltség (nem pedig szarokrája, vagy szimónia) miatt a Goldenblog nevezéseket versenybe engedő szerkesztő nem nézte meg a nevezőket, talán ha szúrópróbaszerűen. Az összes játékost biztosan nem, mert akkor az Olcsó és Gyors Receptek rögtön oldalt kiszúrta volna, és tutira nem engedi be a blogok közé (mint ahogy nem lehet szavazni a mindmegettére meg a nosalty-ra sem).


(Mielőtt továbbmegyünk, igen, neveztünk a Goldenblog versenyen, és nem, nem a rendszerrel van az alapvető bajunk. Tudjuk, hogy nem kötelező a részvétel, és ha nem tetszik valami, elmehetünk a francba, de azért mégis, annyira tartjuk jó ötletnek a versenyt, hogy duplán fájjon.)

Idén viszont gyakornok nyakába varrhatták az egész lebonyolítást, aki persze kétezer nevezett blogot nem fog átböngészni, de azért legalább egyszer meglehetett volna látogatni mindet, volt rá egy hét. Az Olcsó Receptek ugyanis nem más, mint a mindmegette és a nosalty sikerei után elszaporodó receptbeküldős tucatoldalak sokadik klónja: saját előállítású és értékelhető tartalom nélküli üzleti vállalkozás. Márpedig kizártak olyan oldalakat, melyek „inkább portálok, vagy termékoldalak”. Igaz, az Olcsó Receptek nem is állítja magáról, hogy blog, csak bejött a nevezés. (Egy recept hogy lehet olcsó? Egy étel meddig olcsó, és mikortól drága?)

Hiába a szakmai zsűri, a közönségszavazásnak továbbra sincs értelme, ettől nem fog fejlődni a magyar blogkultúra, megint nem lesz népszerűsítve az igényesebb internetes tartalom. (És nem is nácultunk annyira.) A fácsés szavazási rendszerrel az egész most csak annyiról szól és nem többről, hogy kinek van több rajongója meg lájkja, a győztest meg előre lehet borítékolni. Persze, hogy a kult kategóriában a demotiváló vezeti a listát, az egyéb blogoknál meg az apafiaképregények. A poénoldalaknak jobban megy.

Most a Goldenblog szerkesztők két (plusz egy) dolgot tehetnek. Vagy meghekkelik a szavazatokat, mert bármennyire nem szép, úgysem fog senki reklamálni. Esetleg utólag kikapják a sorból a győztes, bár ez elég nagy gáz, meg egyébként is.

A legelegánsabb megoldás talán, hogy a maga 16 ezer rajongójával az Olcsóreceptek marad a listában, megnyeri a közönségszavazást, a Goldenblog benyeli a bakit, esetleg elnézést kér, és jövőre új rendszert dolgoz ki.


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 98 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr643154953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Drága Goldenblog! 2011.08.16. 14:22:56

Elkúrtátok.Nem hazudtatok éjjel és nappal, ennyire nem súlyos a helyzet. Hiányoznak a trükkök százai is, ez viszont már gond.A HVG és környezetével szemben az embernek nincsenek nagy elvárásai, hiszen maga a lap arra való, hogy a felszínes társalgást f...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.08.16. 10:38:27

A kozonsegszavazas meg nem zarult le, vasarnap ejfelig tart. Ettol persze meg igaz lehet, hogy "a közönségszavazásnak továbbra sincs értelme". A Facebook-os megoldason sokan ki vannak akadva, mert semmi nem indokolja. (Ugy latszik valaki itt is jutalekot kap minden egyes regisztracio utan!)

"Egy recept hogy lehet olcsó?"
Lehet! Ha mar neven nevezzuk a blogokat, akkor nekem A Ket Cica Konyhaja receptjei, praktikai gyakran esnek a olcso (ertektelen, emlitesre sem melto) kategoriaba. Viszont gyakran kiteszik az Index cimlapjara (abszolut erdemtelenul). Nana, hogy tobben ismerik!

Benyeszke · http://besbe.blog.hu/ 2011.08.16. 13:54:17

Egyetértek és nem azért mert nekem is gasztroblogom van. Az Olcsó receptek nem blog, hanem receptgyűjtemény több mint 15 000 Facebook rajongóval. Ennyi.
Mögötte pedig sorakoznak (akár ha csak a top 10 blogokat nézzük) a jobbnál jobb valódi gasztroblogok.

Attilajukkaja 2011.08.16. 14:08:33

@Aszteroida-bányász metal énekes:
Aranyos kep. Kar, hogy a feliratozasa hibas ;o)
Amugy mar a multkor akartam javasolni neked egy pasareti olasz ettermet, az Alessio-t. En nagyon szeretem.
www.cafealessio.hu/

EMU 2011.08.16. 14:11:52

Márpedig de, maga a verseny is ökörség, a "rendszer" szart se ér, azzal is nyugodtan lehet bajunk. Abszolút megfigyelhető, a különféle szavazósdin nem a tartalom nyer sosem, hanem az ismeretségi kör szélessége. Gasztro kategóriában például elvétve szerepel komolyan vehető blog, amelyben következetes szakértő ismeretátadás folyna, érdekes témákkal, valós ismeretanyaggal, jó ötletekkel, vagy legtöbb esetben nem a főfirkász blogger nő lábszaga/ éhsége/kedvenc színe/vásárlói státusza/menzesze kerülne terítékre. Aztán a színes szagos barátnők egymás seggét szépen körbenyalva valamelyiküket kihozzák az élre. Közben meg számos valódi értéket közvetítő blog kerül margóra, miközben hülye sznob yuppie picsák és/vagy unatkozó gyeses koravén luvnyák negédes, jópofáskodó, semmit nem érő okoskodásai futnak be az ilyen blogversenynek hazudott gólyatáborszerű vetélkedőkön.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.08.16. 14:14:40

@Attilajukkaja: Köszönöm az ajánlást, el is mentetem az oldalt a könyvjelzők közé! Kár, hogy a II. kerben van, az nem annyira esik útba (házhoz szállítás is van, de inkább helyben szeretek fogyasztani), de a közeljövőben mindenképpen lecsekkoljuk! :)

Buzáné 2011.08.16. 14:16:47

A Goldenblog ideje lejárt.
Már az induláskor is, de azóta még inkább.

2011.08.16. 14:18:03

Aztán az is hülyeség, hogy a Hírkategóriában keverve vannak a közéleti-politikai meg a sportblogok. Naná hogy az utóbbiak verik a mezőnyt, kevés kivétellel.

Az is szép, hogy egyesek fészbukos hirdetéssel vesznek helyezést, konkrétan az Egyenlítő blogról van szó, aki feljött a 2. helyre, miközben az első 10-ben se volt benne több nappal az indulás után.

Valamint idétlen a szavazás módja is, hogy egy kis ablakban görgetve kell keresgélnem, nem lehet a listát kinagyítani. Nem lehet a név alapján megnézni a blogot sem. Hogy miért, annak csak a jóisten a megmondhatója.

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.08.16. 14:25:02

A blogok ideje lejárt:)Mióta néhány ember dönt arról, hogy mely blogokból csinál "sztárblogot" azzal, hogy rendszeresen címlapra teszi:)lsd. Magyarósi appletrollkodása, vagy kapufotózása.vagy a csajokéspasik mindennapi hányása.
vicc.

hírbehozó · https://webisztan.blog.hu/ 2011.08.16. 14:33:01

nehany dolgot szeretnek jelezni, ugy is mint az idei goldenblog egyik szervezoje. egyreszt igen nehez feladat tobb ezer blogot attekitneni olyan szempontbol is, hogy adott kategoriaba sorolhato-e vagy sem, es egyebkent is: megfelel-e a nevezesi felteteleknek. mi ezt amugy megtettuk. tehat az ellenorzes nem szuroproba szeru volt.
az olcso receptek szerintem egyebkent belefer a blog kategoriajaba, amennyiben kronologikusan szerepelnek benne a bejegyzesek, es az egesz oldal egyetlen tartaolmfolyamkent jelenik meg az olvasok szamara. az persze egy masik kerdes, hogy a kozonsegszavazason a kozonseg melyik tartalmat tartja a legjobbnak. itt jeleznem, hogy a goldenblogon - mint minden evben - nem csak kozonsegszavazas, hanem zsuri dijak is vannak. de persze a kozonsegszavazas sem lefutott meg. ugyhogy aki nem ert egyet esetleg a jelenlegi allassal, egyszeruen csak szavazzon a kedvencere.

akar a gasztroszex blogra is, mely - ellentetben az olcso receptekkel es egy sor mas bloggal - elvezi az index cimlap tamogatottsagat is, igy eleve sokkal nagyobb esellyel tud jelentos szamu szavazatot benyujteni.

sok szerencset es jo versenyzest!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.16. 14:33:06

Egyet értek veled, az egész versengés sajnos nem ér egy kalap szamócát sem.

Ahogy írod is, az győz, aki több ismerőst tud mozgósítani, itt szó sincs arról, h az olvasó értékelne érdemben. Amúgy maga a lebonyolítás is ezer sebből vérzik. Én az én bloggok közt lennék érdekelt - és tényleg nem savanyú a szőlő, csak megemlíteném - hogy ugye idén ilyen kategória nincs, a régi komplex is eltűnt. Lett helyette egyéb, ahová betették az én bloggok közé pl. a homárt (szigorúan véve az sem blog, hanem levelek gyűjtője és posztolója érdemi munka nélkül) és a burzsujt is, ami jó ugyan, de mit keres az én bloggok közt? Amúgy tényleg ami ebben a kategóriában vezet... No comment.

A kiszolgálók (hvg, index, blog.hu): A listában szavazás előtt a bloggok nem kattinthatók csak ha először kijelölöd, aztán balra el és a felugró linken keresztül. Bezzeg ha leadtad a voksod minden további nélkül lehet kattintani. Ezt így hogy?

A blogok abc sorrendben vannak felsorolva. Annyi eszük lett volna legalább, hogy random dobja ki őket, így egy abc sorrend végén lévő bloggig ki fog elérni, ha egyáltalán veszi is vki a fáradságot, h kattintgasson? Senki.

A másik. Arról volt szó, hogy a blog.hu minél több bloggot meg akar ismertetni a nagyközönséggel és promótálni fogják a nevezett oldalakat. Ebből én annyit láttam, hogy már első nap index címlap volt a modoros blog bejegyzése, hogy ezeket ajánljuk. Ja, így könnyű, az egyenlők közt is vannak egyenlőbbek. De, h mást ne mondjak első nap blog.hu nyitólapon olyan cikk ajánlók voltak kint, amely bejegyzések pont arról szóltak, h szavazzanak rájuk (pl. MÁV blog).

Na itt ment el rögtön az első nap a kedvem az egésztől. Ez így semmit nem ér és tényleg azok nyernek, akik hozzák a cimbiket, a többieknek esélyük sincs kitűnniük a tömegből, ráadásul ezt a lebonyolítók sem segítik elő. Mindegy, nem számít, csak valójában ennek így az ég világon semmi értelme. Nem járul hozzá a haza blogszcéna fejlődéséhez ez a verseny, pedig ez lenne a cél. Nem?

Leone_510 2011.08.16. 14:42:58

és szívesen olvasom az olcsó recept blogot...őszintébb mint egyik másik Gerendai reklámblog

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.16. 14:48:46

@butter-k: E tekintetben a legjobb a Napszemüveg blog. Sokáig nem értettem, h melyik szerkesztő szenved szemüveg fétisben, h az állandóan címlap, aztán egészen véletlenül egy másik blog hivatkozásából tudtam meg, hogy az Winkler blogja. Jaaaaa, így értem.

Amúgy én már rájöttem, h hogy működik a címlap szerkesztés. Van 3 kategória:

1., A nagyok, akik akkor is kint vannak, ha semmit sem írnak (Véleményvezér, Hírcsárda, Mandiner, stb.) Ezek azért vannak kint, mert olyat is meg mernek írni, amit az index nem, a kattintás megvan bőn (simán 100 felett vannak csak a kommentek) és ha ne adj isten baj van lehet mutogatni, h nem mi írtuk, ők, mi csak kitettük.

2., A haverok blogjai. Városban, Apple, Malackaraj, Napszemüveg, stb. ezek ha új poszt van kiteszik, nem kérdés.

3., Azok a bloggok, amik az értékesített hirdetések miatt muszáj, h kint legyenek, különben nem tudják bemutatni a webauditot a megbízónak. Pl. eladnak 2 hétre 500 ezer oldalletöltést egy divatcégnek, akkor zicher, hogy két hétig azok lesznek kint, akiknél a hirdetés megjelent, mert elszámolni muszáj. Ilyenkor lehet nézni a divat bloggokat orrba szájba (nem írok neveket, mert... mert nem)

Ennyi, több ló nem indul.

seahawks 2011.08.16. 14:49:54

blogok versenyeznek???? ilyen van???

ezek szerint ezeknek az egoistáknak nem elég, hogy felrakják a netre magukat, még versenyeznek is, kié a nagyobb ego????

megalol

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.16. 14:55:20

nah még mielőtt nagyon belemelegednél a fikázásba, feltűnt, hogy van egy szakmai és egy közönségdíj?
Tehát, a szakmai díj miatt majd fikáz, ha olyan lesz az eredmény, a közönségszavazás miatt meg most éppen a közönséget fikázod.

Egyébként engem sokkal jobban zavarnak az olyan blogok akik ráköltenek 100 rongyot, hogy hirdessék szavazzanak rájuk, és ezzel kerülnek mondjuk a hírblog kategória második helyére.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.16. 15:02:31

@klarky: Egyetértek. Ennek azonban meg van az előnye is, tudom, melyikre nem kell rákattintani.

Azért ha valami igazán érdekel, a guglihoz nyúlok, vagy a kedvencekhez, mert vannak egészen jó blogok. Az index nyilván a sajátjait teszi ki ennek minden előnyével és hátrányával együtt.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.16. 15:03:16

@weisz manfréd huba: Idézet a goldenblog oldaláról, egyéb kategória:

"Ebben a kategóriában kizárólag közönségszavazás lesz."

Hol itt a szakmai értékelés???

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2011.08.16. 15:07:08

Az a baj, hogy mindenki csak enne állandóan (sajnos én is, nem is keveset), ahelyett, hogy egy kicsit sportolna. Legalább virtuálisan, ha már a valóságban nem jön össze.
Tessenek inkább egy kicsit a mozgásos blogok felé kacsintani.
Sőt! Szavazni is lehet rá:
goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=1925
Ha eleged van a sok zabából, és már a kardiológusod is csak legyint rád, akkor olvasd inkább ezt, talán még kedvet is csinál a témához:
siorultek.blog.hu/

butter-k · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.08.16. 15:08:27

@klarky:

szerintem még van egy 4. a hisztizős/hőbörgős blogok, mint a vastagbőr a kocsmakultúra hozza a kattintást:)
a többi nagyon precíz:)

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.08.16. 15:13:14

@klarky: Jó az szopás. Én a posztra reagáltam, mert gasztro blogoknál viszont nem ez van..
Valszeg nálatok egyébként az a probléma, hogy nagyon nehéz lenne összehasonlítani a blogokat.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.08.16. 15:22:55

@seahawks: Ki mondta neked, hogy aki blogol, az csak saját magáról blogolhat?

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.16. 15:23:43

@weisz manfréd huba: Nem várom el azt, h értékelje őket egy szakmai zsűri, de az szerintem nem egy nagy elvárás, hogy megnézzék, hogy egyéb címke alatt induló blog annyit tesz-e, hogy minden nap kitesz 5 netről lopott vicces képet, vagy rajzot (ráfordított idő ~ 5 és fél perc), vagy a blogger nekiül és 2-3 órán keresztül saját képeket szerkeszt, korrekt szöveget ír, utána jár dolgoknak, stb. ami nagyon nem ugyanaz.

Én azokat a bloggokat nem is hagytam volna elindulni, amik csak reposztolnak. Van olyan oldal (megint nem írnék nevet), ahol az egyedi látogató szám nem esik 1500 alá egy időben és csak annyit csinál, h a külföldi vicces kép oldalakról leszedi, oda meg felteszi a képeket. Ez nálam kizáró ok lenne azonnal.

Attilajukkaja 2011.08.16. 15:34:56

@Aszteroida-bányász metal énekes:
Az 5-os busszal konnyen megkozelitheto. Erdemes :o)

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2011.08.16. 15:42:49

2009-ben 7. lettem a kategóriámban a Goldenblog versenyen.

2010-ben bojkottot indítottam ellene, hasonló okokból. (Teljes történet, csodálatos bónusz kommentekkel: mamzel.freeblog.hu/archives/2010/08/27/Bojkottald_te_is_a_Goldenblog_2010-et/)

2011-ben felhívták a figyelmem rá, hogy új, hiteles zsűri áll mögötte, érdemes megint megpróbálnom. Bár beszavaztak a listára, ezek szerint jól döntöttem, amikor nem fektettem bele energiát.

Mamzel · http://mamzel.blog.hu 2011.08.16. 15:49:52

Mármint: mamzel.freeblog.hu/archives/2010/08/27/Bojkottald_te_is_a_Goldenblog_2010-et/

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.16. 15:53:33

@csomborblog:

Más is írt:

raerunk.blog.hu/2011/08/15/draga_goldenblog

Persze ez nem csökkenti a jelenség felett érzett aggodalmat. Elképesztő az Egyéb kategóriás aranyérem-esélyes "képregényes" blog pályaíve (ahogyan az a posztban is szerepel), meg még jó néhány...

Magyarország, mi így szeretünk...

Attilajukkaja 2011.08.16. 15:53:43

@hópapa:
A zaba es sportolas nem zarja ki egymast. Sot! A ketto egyutt az igazi.

@Professor Pizka:
Jo iras, de szerintem jo lenne, ha barmely kategoriaban 5-5 (de legalabb 3) szavazatot lehetne leadni, nem csak az egyebekben, mert en pl. gasztroblogbol sem csak egyet kedvelek. Legfeljebb nem szazalek ara'nyban adnak meg a vegeredmenyt. De az egyeb kategoriaban abszolut jogos a minimum 5 szavazati lehetoseg kovetelese!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.16. 15:57:40

A közönségszavazásos dolgot el kellene törölni, hiszen az úgyis arról szól, hogy akit eleve sokan látogatnak, az sok embert is tud mozgósítani.

Ennek a versenynek az lenne inkább az értelme, hogy új, ismeretlen, de jó blogokat is fel tudjak fedezni vele. Annak nem sok haszna van, ha index címlapon amúgy is futatott, és egyéb jól ismert blogok viszik el a top helyeket.

Ettől csak belterjes lesz a dolog.

pudliho 2011.08.16. 16:00:59

azért az gyanús ha ugyanazt a kajás blogot ajánlgatják jobbos-balos hírportálokon is egyaránt, persze lehet csak bennem van a hiba hogy ilyeneket észreveszek :-)

2011.08.16. 16:03:43

Kellene Arany Málna díj is a blogokra.
Több kategória, pl.:
- Legnagyobb reposztoló blog
- Legnagyobb sznob blog
- Legsemmitmondóbb blog
- Leginkább tolt blog
- stb

Legyen a neve: BungholeBlog Díj

És akkor majd kiderül, hogy a leginkább erőltetett blogok, mennyire GoldenBlogok.

Akinek nem inge.... 2011.08.16. 16:03:57

Aztán mi a blog?a malackaraj,ahol kínjukban kólában rántanak kuszkuszt és fényesre nyalják néhány étteremtulaj seggét?v a városos blog ahol 2 önjelölt senkiházi gasztroszakértőnek hiszi magát és ócsárol mindent,ami egyszerű,fizetésből élő embereknek készült?vagy a 2 cica,ami csak azért van állandóan címlapon mert egyszer vitt a szerkesztőségbe a blogger egy sütit? hát gratulálok emberek,ezek nem blogok.akkor már 100szor inkább az olcsó receptek,ahol emberi fogyasztásra/vásárlásra alkalmas alapanyagokból készülnek az ételek.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.16. 16:04:49

@pudliho:

tessék egy kajablog, amit tutira egyetlen hírportál sem ajánlgat :-)

egyunkigyunk.postr.hu/

Attilajukkaja 2011.08.16. 16:05:31

@Hivatásos beszólóművész:
"Kellene Arany Málna díj is a blogokra."
Tamogatom az otletet!!!!! :o))))

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.08.16. 16:10:01

@hírbehozó: nem is annyira a közönségszavazás zavar, mert annak ezek a jellemzői.

csak annyi, hogy az olcsóreceptek nem blog. közel sem.

Lacusru 2011.08.16. 16:12:43

A szavazatok nem jelentenek semmit!
Én pl. nem is tudtam szavazni :-( és szerintem ezzel még sokan így vannak. Gusztustalan diszkrimináció, hogy csak féjszbúkos vacakkal lehet szavazni. Csak nem eladta a blog.hu a lelkét a kapitalistáknak?

Szavazatok nélkül is tudjuk, hogy a legjobb írások Világevő "tollából" származnak. Anna Malackaraja is TOP helyen van nálam, bár ott néha vannak furcsa irományok, de sebaj, lehet pont ez a csábító.

A negatívumokat mellőzöm, nem szeretnék senkit megbántani, vagy megsérteni.
Hozzá teszem, vannak olyan blogok a felsorolásban, amelyeket nem olvasom... de rájuk nézek hamarosan, hátha újabb kedvencekkel bővül a lista :-)

efhábé 2011.08.16. 16:19:10

@klarky: No most ez konkrétan nem így van. Elkezdtem blogba önteni a morgolódásaimat, aztán időhiány miatt abbahagytam, talán 2-3 bejegyzés született. Nem vagyok indexközeli és nincsenek hirdetések a blogban, mégis az egyik bejegyzés blogketreces lett, mert tetszett a témája a szerkesztőnek. Ennyi. Ha olyat írsz, amiről úgy gondolják, érdeklődésre tarthat számot, kiteszik.

skaven 2011.08.16. 16:23:30

van egy ingyenes szolgatatas, ahol van egy ingyenes verseny amin nem ti vagy a kedvenceitek nyernek. gyasz.
ertelmetlen a goldenblog? igen, kb senki nem tagadja.
meglepoek az eredmenyek? nem, kb senki nem tagadja.
erdemes ezen besirni? nem, csak ezt sokan nem veszik eszre.

egyebkent eloszor latom ezt a blogot, de nem tudtam ket masodperc alatt rajonni, hogy van-e link a fooldalra, szoval nem is fogok tobb bejegyzest megnezni, mert a cimsorhoz mar nem fogok hozzanyulni. szoval eleve szarul van felepitve a blogotok, nem tudom min csodalkoztok.

Attilajukkaja 2011.08.16. 16:24:56

@Lacusru:
"tudjuk, hogy a legjobb írások Világevő "tollából" származnak"
Tudod, hogy en is kedvelem azt a blogot, de vannak rajta kivul is nagyon jok, ha nem jobbak (meg utazo gasztroblogok koreben is). Amugy is nehez kivalasztani egyet barmelyik kategorian belul is, mert kulonbozo a tematikajuk, stilusuk es mindegyiket masert lehet szeretni. Miert muszaj CSAK egyet valasztani? Es hogy kinel-kinel melyik a TOP, az izles kerdese. Nalam pl. a Malackaraj nincs benne az elso 25-ben sem.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.16. 16:25:33

@Lacusru:

A Goldenblognak nem sok köze van a blog.hu-hoz...

csomborblog · http://csombor.blog.hu 2011.08.16. 16:26:02

@tiboru: köszi, megnéztem, igaz. (és most már tényleg követnem kell Pizka blogját, nemcsak kampányszerűen felzárkózni a korábbi posztokból, ha a modoroson linkel valamit:)))

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.08.16. 16:26:28

@Attilajukkaja: én sem nagyon értem, mit keres majd' minden nap a címlapot az

albatrosz ezredes 2011.08.16. 16:29:04

a kult-szórakozás kategóriában is a demotivalo vezet, ami egy olyan "blog" ami máshonnan lopja a képeket, míg a hírcsárda, ami egyedi és új tartalmat állít elő, csak a harmadik.
a goldenblog tényleg kidobálhatná a "gyűjtőoldalakat..." mert ez így gáz

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2011.08.16. 16:29:12

Valóban elég furcsa ott látni egy kategória élén egy ilyen oldalt, talán érdemes lett volna kiszűrni előre. Az én blogomban például 98%-ban saját élmények, fotók, videók szerepelnek csak, nem összeollózott, lefordított cikkek, netről gyűjtött képek. De nyilván csak egy szűk közönséghez szól, ők szerencsére szeretik.
Ha kedves lenne szavazni rá:
goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=1188

köszi, megnyerni nem fogom, de jó érzés ott lenni a TOP10-ben :)

@Lacusru: köszi a támogatást! :)

lyken 2011.08.16. 16:32:18

Goldenblog akkor húzta le magát a klotyón, mikor pár éve kizárta az asva.info-t, gyakorlatilag ok nélkül.
GB-ék belterjes gyp-k. Csináltak egy versenyt, amiben számtalan visszásság van. Arra érdemeseket kizárnak, érdemteleneket meg beeresztenek. Aztán megy a nagy csodálkozás, mert ugye igényesnek szeretnék láttatni a dolgot, valójában azonban csak egy igénytelen pistike-show.

Attilajukkaja 2011.08.16. 16:33:15

@skaven:
"nem tudom min csodalkoztok"
Szerintem olvasd el a posztot. Benne van a valasz.
Az mar nekem is feltunt, hogy nem lehet eljutni a fooldalra (vagy nem talaltam meg a modjat) es ezt jogos kritikanak tartom. De, ha jol ertelmezem, a blog szerzoi sehol nem azt kifogasoljak, hogy ok miert nincsenek benne az elso tizben, hanem hogy eleve nem fair az egesz verseny, nem felel meg a kiiras szellemenek.

2011.08.16. 16:37:42

Abszolút egyetértek a szerzővel. Ilyen formában semmi értelme a Goldenblognak. A kategóriákat sokkal jobban be kellene határolni...

off

Nem mondom, hogy nem olvasok néha apafiát, de hogy díjat nyerjen az azért erős és igazságtalan a valódi bloggerekkel szemben.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.08.16. 16:39:07

@butter-k: nálad a pont

@Lacusru: tudjuk? miért, olvastál minden blogot tán? mibe, hogy az enyémet pl. nem olvastad! :)))

Attilajukkaja 2011.08.16. 16:39:32

@borzash:
Akinek nem inge.... 2011.08.16. 16:03:57 szerint:
"a 2 cica,ami csak azért van állandóan címlapon mert egyszer vitt a szerkesztőségbe a blogger egy sütit?"

Ki tudja? De hogy nem a receptjei vagy a kedves stilusa miatt, az tuti!

lorien · http://lorien.blog.hu 2011.08.16. 16:46:05

A Goldenblog már tavaly is bebizonyította, hogy mit ér, pl a Retró gasztrót hozták ki győztesnek gasztroblog kategóriában, ami a maga nemégben különben nem rossz, de talán azért mégsem a gasztroblogok csúcsa. :)

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.08.16. 16:49:50

@lorien: hát, valahol meg kell húzni a határokat, kollégám. pl. szerintem Te meg mi is elég messzi esünk egymástól szinte mindenben azon kívül, hogy szeretjük az igényes kaját, aztán mégis gasztroblog mind a kettő :)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.16. 16:55:29

@Lacusru: "Anna Malackaraja is TOP helyen van nálam, bár ott néha vannak furcsa irományok, de sebaj, lehet pont ez a csábító. "

Péter Anna? Akit kiutáltak a belsőségről, mert azt hitte vki, h ért az autókhoz és miután rájöttek, hogy autókról írni nem egyenlő rúzsról írni mert ferrari piros, lóról írni, mert lóerő és a papával Alfa Romeót teszteltetni így inkább - legalábbis remélem, h így volt - s*ggbe rúgták? Érdekes, aztán rájött, h ő inkább a főzéshez ért. Na az ilyenre mondom én azt, h megélhetési blogger. Menjen át vmelyik másik szolgáltatóhoz, ami nem garantálja az index címlapot és nézzük meg, h ott mit tud! A kutya nem fogja olvasni, ide a bökőt. De még jobb lenne, ha mondjuk elmenne dolgozni. Igaziból. Lehetne mondjuk egy napköziben konyhás néni netto 90-ért, ha már úgyis annyira ért a gasztronómiához.

@efhábé: De-de, ez pontosan így van. Mondom ezt úgy, h nekem is volt már 5 címlapom. De nem is ez a lényeg, engem nem érdekel, h kiraknak-e vagy sem, én amit írok, azt mondhatni magamnak írom, aztán ha valaki más elolvassa, akkor örülök.

De ez a látszatdemokrácia ami megy, ez nagyon nem kellene... És emiatt szomorú vagyok, igen.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.08.16. 17:02:32

@klarky: már átment félig, másfél évnyi garantált indexcímlap saját portált szül :)

lorien · http://lorien.blog.hu 2011.08.16. 17:10:14

@borzash:
Persze, széles a választék, de egy gasztroblogtól talán az általad is említett igényes ételt, mint az egyik közös nevezőt elvárhatjuk. Arról pedig ott kevés szó esik.

sokadszorra 2011.08.16. 17:15:44

Van olyan blog, amit ketten is beneveztek (két címen is elérhető) - két kategóriában... Mindkettőben ott figyel, összevonni a szavazatokat nem lehet, csak valamelyik kategóriából kiszedetni. Yo.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.08.16. 18:00:37

Hogymondjam. A mi blogunk (Androlib) nincs benne a Top10-ben, lövésem sincs hol áll, de minket ismer az egész ország, az összes mobilszolgáltató, összes készülékforgalmazó és gyártó. Az elismertség nem abban mérendő, hogy a Goldenblogon ki-hogy szerepel. Ha ebben akarjátok meglátni a sikert és annak mércéjét, akkor szerintem hagyjátok abba és csinájatok valami sokkal puritánabb dolgot.

Ha találkozok az utcán valakivel akinek androidos telefon van a kezében és megkérdem ismeri-e a blogot 9:10-hez esély van rá, hogy igen. A potenciál meg nem abban lesz, hogy szavaz-e, vagy nem. A durva, hogy a magyarok borzasztó leszariak, lusták és direkt nem is szavaznak. Egy gyökér blog, gyökér olvasója hamarabb fog szavazni, mint egy relatíve értelmesebb, de irígyebb magyar.

Ez van. Ha nyerni akarsz, írj olyanoknak, akiknek nem fog fájni rád szavazni. :)

aszakács · http://www.kaldeneker.hu/ 2011.08.16. 18:14:33

Csak most nézegetem az olcsó recept oldalt. ezen mit ettek be? Ráadásul nyüzsög a helyesírási hibáktól....

derabitz 2011.08.16. 19:06:04

Szerintem a legjobb gasztroblog a fakanal.freeblog.hu/ .

Lacusru 2011.08.16. 19:21:00

@tiboru: Akkor másként kérdezem:

A goldenblognak mi köze van a féjszbúkhoz?
Vagy kérdezzem úgy, mint a trollok szokták? Mennyit fizet a féjszbúk nekik azért, hogy csak rajtuk keresztül lehet szavazni?

Ez kb. olyan, mint ha holnaptól bevezetnénk azt, hogy wellness hotelekbe kizárólag MÁV-al érkezhetnek a vendégek, különben kint sátoroznak a parkolóban (amire ugye már nincs szükség, mert nem fogadhat autóval érkező vendégeket)

Lacusru 2011.08.16. 19:25:41

@klarky: Van benne valami... lehet csak azért szeretem az írásait, mert életem első blogja volt, amit átolvastam? Találtam benne pár érdekes és szórakoztató dolgot, az tény! Sőt, a mai napig is jól szórakozom egyes írásain.

Lacusru 2011.08.16. 19:30:39

@Tomi from Space: Milyen az a 9:10-hez esély? Érdekelne :-)

Ez azt jelenti, hogy akinek nincs okos telefonja, még az is ismeri a blogot?
Pillanat! Mi az az android? Azt vágom, hogy valami zöld robot, amit a google fejleszt, és valahogy irányíthatóak vele az okostelefonok... de összességében lövésem sincs, mire lehet jó nekem.
Tud mosogatni esetleg? ÁÁÁ, van mosogatógép, pohármosó... nem kell, kösz! Na meg itt van két mosis néni, akiknek így munkát tudunk adni, android nélkül :-)

stikasz_1 2011.08.16. 19:32:42

Ne bántsátok a 2 cicát. Arra odafigyel a gazdája: amint észrevette, hogy kritikus megjegyzést tettem, egyből kitörölte. Ilyen egy gondos blogger: nem érvelget meg válaszolgat, hanem takarít... A sok balek meg leáll vitatkozgatni. Nem ez az út vezet a goldenbloghoz.
Egyébként az index címlapnál megfigyelhető a "hirdetésre különösen ajánlott blogok" gyakori jelenléte, pl. 2cica, burzsuj, világutazó stb. Nekem ezzel nagy problémám nincs, csak kicsit kezd összekeveredni a valós bloggerkedés a "lökjünk be valami fordítást vagy máshonnan szedett képanyagot hogy meglegyen a napi címlapos poszt" tevékenységgel. Utóbbinál keskeny a mezsgye a sima reklámbloghoz képest (amiket szintén alig lehet már megkülönböztetni a normáltól).

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.16. 19:32:47

@Lacusru:

A gazdaságot a pénz mozgatja. Ma már a médiát is.

Amúgy olyan, hogy Goldenblog, gyakorlatilag nem létezik. A GB a HVG egyik csápja, és az mindenki számára nyilvánvaló már elég hosszú ideje, hogy a HVG és a FB között komoly üzleti kapcsolatok vannak.

Engem nem is ez lepett meg, hanem úgy általában a szavazásban megnyilvánuló közízlés. Márpedig ezért igazán nem a HVG (közelebbről a GB) a felelős...

Bele kell nyugodni, hogy ez 2011 blogolvasó Magyarországa; tessék megnézni a kategóriák első helyezettjeit (tisztelet a kevés kivételnek).

Ez is üzlet, mint minden.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2011.08.16. 19:33:29

Én nem t'om, hogy megy ez az izé, de tavaly beneveztem a blogomat a versenyre, még csak ki se írtam az oldalra, hogy "hé, kattintsatok valahová" (mert nem tudtam, hogy hová kéne kattintaniuk), nem volt nekem egy rajongóm se a fácsén, márcsak azért se, mert ott sincs a blog, kb. 2-400 gazdálkodó olvassa, sose volt még semmilyen főoldalon se - aztán mégis ötödik lett valahogy, a szakmai kategóriában.

Aki negyedik lett, az szinte hetente van az Index blogajánlójában, és mégse az a blog nyert. Valami marketinges blog lett az első amit szerintem csak a kockaszemüveges kopaszodó faszik, és a halálmadárnak öltözött hordó alakú nők olvasnak, szóval alig hiszem, hogy szénné lájkolták volna fanclub tagjai.

Mintha lett volna a zsűrizésben valami épeszű rendezőelv, amit ugyan nem sikerült megértenem, éppúgy, ahogy a díjazást sem, pedig azt hittem, megnyerem a látszatfajképződéses könyvet, de sajnos a győztes vitt mindent.

Lacusru 2011.08.16. 19:39:00

@tiboru: Tudom-tudom... minden a pénz körül forog. Valószínűleg az is hatalmas üzlet valakinek, hogy lélegzünk! Csak még nem tudjuk, hogyan és miként.
A GB pedig szerintem nem sokat jelent, max. a blog írójának lehetne egy elismerés. De ugye, aki benne van ebben a "szakmában" az pontosan ismerik a hátterét a dolgoknak, tehát nem is lepi meg a végeredmény.

Egy szónak is száz a vége: ez is egy felesleges "csont" amin rágódhatunk :-) amiről beszélhetünk, közben meg pár tőzsde spekuláns megfelezi a vagyonunkat, vagy éppen csak keresett pár millát.

zezse 2011.08.16. 20:10:26

a 2 cica gazdája a Marie-Claire ex-főszerkesztője (Sanoma csoport).

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.08.16. 20:27:14

@Lacusru: "Ha találkozok az utcán valakivel akinek androidos telefon van a kezében és megkérdem ismeri-e a blogot 9:10-hez esély van rá, hogy igen."

Tanulj meg olvasni majomgyerek, utána kötekedj. Kösz.

BudaiIstvan 2011.08.16. 21:02:38

A blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e.

Elvileg ez a blog fogalma a wikipédia szerint. Az általatok felsorolt oldalak nem férnek bele?

Attilajukkaja 2011.08.16. 21:36:07

@stikasz_1:
"egy gondos blogger: nem érvelget meg válaszolgat, hanem takarít"
:o)))))

@zezse:
Aha. Igy mar ertem, miert van a 8. helyen! Es mit tortent vele? Kirugtak?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2011.08.16. 22:06:25

@Lacusru:

Hát az én vagyonomat egyetlen spekuláns se tudja megfelezni :-(

Lacusru 2011.08.16. 22:45:11

@Tomi from Space: "Ha találkozok az utcán valakivel akinek androidos telefon van a kezében és megkérdem ismeri-e a blogot 9:10-hez esély van rá, hogy igen."

Tanulj meg olvasni majomgyerek, utána kötekedj. Kösz.

Tudod mit írtál le, Te szerencsétlen?
Azt, hogy 9 emberből 10 ismeri a blogodat.

Szerintem vedd ki a biliből a kezedet, fertőtlenítsd, töröld ki a csipáidat az ujjacskáiddal, majd keresd meg a cumisüvegedet. Ha ez már megy önállóan, akkor álmodozhatsz tovább :-)

Ja, és ha tükörbe nézel, láthatod azt az emlegetett majomgyereket!

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2011.08.16. 22:48:43

@Lacusru: "akinek androidos telefon van a kezében"

AKINEK ANDROIDOS TELEFON VAN A KEZÉBEN TE IDIÓTA!

Még mindig nem tudsz olvasni :( Komolyan, halj meg kérlek :(

zezse 2011.08.17. 06:25:09

@Attilajukkaja: ki, három éve. Aztán csinálta a haszon nőket, de most onnan is elment. Vagy elküldték. Ja, és közben nevet változtatott:)

Attilajukkaja 2011.08.17. 11:59:18

@Lacusru:
@Tomi from Space:
Csatlakozom Borzash-hoz: ne nyomkodjatok egymas arcaba a homoksutiket. Ennel felnottebb, okosabb emberkeknek ismertelek meg titeket!

@csomborblog:
@zezse:
Egyre jobban kitisztul a kep: a Ket Cica gazdaja egy Peter Anna klon miutan az utobbi mar nem olyan utos.
Koszi az infokat :o)
Amugy a holgyemeny az en kommentjeimet is torolte a blogjarol (TERMESZETESEN!), de annyi esze mar nem volt, hogy az erre irt valaszaival is megtegye ugyanezt:
ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/07/08/tejfolos_krumplifozelek_sult_tarjaval
(A kritikam arra vonatkozott, hogy ujkrumplibol nalunk nem fozeleket keszitettek, es hogy csinaljon valamit a blogjaval, mert a kommentek egybefolynak, nem jelennek meg a nevek, neha a kommentek is eltunnek, stb. Ez nem nyero, ha valaki ketnaponta kerul a cimlapra. Ja, es nem minden hozzaszolasomban (osszesen 3-4 volt)irtam le a cimplapos dolgot, CSAK egyszer! Mindezt persze kulturaltan, indulatok nelkul irtam meg neki. Annyira elkepedtem a bloggolo reakciojan, hogy soha tobbe nem irtam be hozza! De hogy a fozesre is kiterjek, soha nem foznem ugy a halaszlevet, mint o (kulon vizben fozi ki a halat a lehez!!!!) vagy mas eteleket sem, nem kovetnem a receptjeit. Nnnnna, most jol kipanaszkodtam magam ;o) )
Nalam egy gasztroblog megitelesenel az is sokat szamit, hogy a szerzok hogyan "bannak" az olvasoval. Mindig vannak fikazo kritikak (gyakran erdemtelenul), de azokra is ugy kell tudni reagalni, hogy az ne vigye el a kommentelest egy karos iranyba. Ha a kritika jogos (?), akkor pedig nem szabad megsertodni, hanem kulturaltan valaszolni kell ra, akkor is, ha nem ertunk vele egyet.
Sajnalom, hogy ezt az axiomat most csak azok olvassak, akik ezt amugy is jobban tudjak, mint en :o)

csomborblog · http://csombor.blog.hu 2011.08.17. 12:39:13

@Attilajukkaja: mondjuk ez már tényleg kezd elég offtopic lenni, de coming outolok: én összességében bírom a malackarajt. nem vagyok rendszeres olvasó, de az engem érdeklő témák szoktak tetszeni ott. a két cicát egyszerűen nem olvastam idáig, csak most néztem meg, miután itt ekkora téma volt:)

Attilajukkaja 2011.08.17. 12:50:19

@csomborblog:
Tisztelem a comingout-odat :o)
Az elejen en is kedveltem a Malackarajt, foleg Hodos Hajni irasait, de aztan nagyon elszallt Annaval a lo. A nagykepu es lekezelo modora miatt hagytam ott mar egy jo ideje.
En is kedvelek egy par blogot, amin erezheto a "hatszel", valaki nyomja oket, de addig nincs veluk bajom, amig ezt tisztessegesen tudjak kezelni. Lehet, hogy torvenyszeru, hogy elobb-utobb bekovetkezik ez az elszallas(?), de a ket macska gazadajanal ez nagyon gyorsan jelentkezett. Amugy nem minden posztja rossz, de hogy cimlapra nem valo, az tuti! (Ma is kint van.)

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.17. 18:46:42

@Attilajukkaja: Hódos Hajni? Aki a Hogy Volt bloggot is viszi? (szintén állandó index címlap)

Elbírom képzelni, hogy indul ezeknek a napjuk.

Drágám, megyek dolgozni!
Hova?
Hogy hogy hova? A konyhába! Először főzök egy kirántott asztalfiókot, arról írok egy jó kis posztot, utána megnézem a Seherezádét, arról is írok egy jó kis posztot, majd úgy elfáradok a GDP termelésében, hogy elmegyek a tünci barcsi nőkkel a szoliba, aztán a dizsibe pezsegni, mert hát én egy tudatos, dolgozó nő vagyok. Hát látod! Penge újságíró!

Istenem...

@stikasz_1: Van még egy ilyen blog. Valami Mária írja, Marketing (?). Persze állandó címlap. Egyszer írtam kommentet neki, hogy ad 1, ha annyira ért a marketinghez, h tanácsot is ad róla online, talán az oldalát rendbe szedhetné, mert kb. úgy néz ki, mint egy híg fos, plusz jó lenne, ha nem szűrné a kommenteket és vállalja a konfliktust ha már ír, erre kitiltott, majd év végén - mondom ez az egy kommentem volt - a záró posztjába, ahol gyűlölet leveleket tett közé névvel kirakott engem is.

Na ez egy online marketing tanácsadó, index címlapos blogja.

Attilajukkaja 2011.08.17. 22:23:38

@klarky:
:o))))
Hodos Hajni minden, csak nem egy tunci-barcsi szolizos no. Nem veletelenul hagyta ott a Malackarajt. Ha valaki kovette a VV4-et az o tollan keresztul, az tudja, hogy kivel all szemben.
Nem, nem o viszi a Hogy volt blogot, csak egy bedolgozo. En nem bannam, ha o venne at az egesz kuplejart, mert legalabb rendet teremtene ott.
Olvass el nehany HH irast, utana ujra beszelhetunk.
Istenem.... :o))))

Versember · http://koncertez.blog.hu/ 2011.08.18. 15:06:13

Ha csak a bloggerek szavaztak volna hitelesebb a verseny. Nem azért én is naponta nézem a demotiválót, de feltenni 20 képet egy nap nem igényel nagy tudást. Én meg még a megélhetési munkám helyett is a blogom szerkesztem :)

Attilajukkaja 2011.08.19. 12:00:27

@Versember:
Respect a blogodert!
"Ha csak a bloggerek szavaztak volna hitelesebb a verseny"
Erdekes felvetes. Csak akkor teljesen mast mernenek, mint a kozonsegszavazatokon keresztul. De nem lenne hulyeseg a szakmai zsuri es a kozonseg melle, a bloggerek szavazatait is beiktatni!

Versember · http://koncertez.blog.hu/ 2011.08.19. 13:32:26

@Attilajukkaja: Köszönöm!
De amúgy tényleg az a baj, hogy a közönség szavazás, most gyakorlatilag facebook ismerős szavazás lett. Kellemetlen.

Attilajukkaja 2011.08.19. 15:08:08

@Versember: Egyetertek!!!!! En is sajnalom!

gasztroszexisták · http://gasztroszex.blog.hu/ 2011.08.23. 18:21:24

@Attilajukkaja: ja hát még tegnap fent volt a top10, és ott jócskán az vezetett

Attilajukkaja 2011.08.23. 22:09:22

@gasztroszexisták:
Aha. Mert ma neztem es nem lattam meg eredmenyhirdetest. De amugy is biztos vagyok abban, hogy ok gyoznek ;o[

Attilajukkaja 2011.08.24. 22:18:42

@tiboru:
"Olcsó receptek az első, bazmeg..."
Uggggyan maaaaaaa!
Amuy rad is szavaztam, meg a Gasztroszexre is. Meg masokra.
Tehetek arrol, hogy nem csak egy gasztroblogot szeretek? Te szerencsere mas kategoriaban indultal.
Az olcso receptek olyanok is! A telefonkonyv is lehet fontos, de elvezetes semmikepp!
Majd ha az elvezeti erteket is figyelembe veszik (?), akkor valtozik a kep.
A ket macska gazdaja viszont egyertelmuen kilog a sorbol. Undorito, hogy ilyenek is bekerulhetnek a top 10 koze. No comment....

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.08.25. 08:09:23

srácok, nagyon köszönjük a szavazatokat, de még inkább a jelenlétet. mi részünkről büszkék vagyunk a 24. helyre, és hálásak nektek.

Attilajukkaja 2011.08.26. 11:28:31

@gasztroszexisták:
Gratulalok az eredmenyhez!

Csak így tovább a járt úton,
együtt megyünk, egy oldalon.
Bámulhat ránk a nagyvilág,
a jelszavunk: csak így tovább!
/S. Nagy Istvan/

He-he ;o)

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.08.27. 07:54:32

@Attilajukkaja: Mindeni nevében köszönjük szépen, há!, az idézetet mentettük:)
süti beállítások módosítása