Recept: meggyes brownie

Amire szükséged lesz

  • 120 g vaj
  • tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (100 gramm)
  • 220 g cukor
  • 2 tojás
  • 70 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaó
  • negyed teáskanál sütőpor
  • 15-20 dkg meggy

Zseni így csinálja

  • A csokit olvasszuk meg 20 dkg vajjal gőz fölött.
  • Addig a cukrot (feldobhatjuk egy kis vaníliás cukorral) a maradék megolvasztott vajjal összedolgozzuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  • Külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval.
  • Beledolgozzuk a száraz anyagokat a vajas keverékbe.
  • Végül már csak az olvadt csokinkat kell hozzáöntenünk, és egyneművé kavarnunk-kevernünk a már durván bódító csoki illatú masszánk (Ki ne bírná ilyenkor megkóstolni?)
  • Egy vajazott tepsibe, kerek pite- vagy akár muffinformába öntjük a hömpölygő csokis tésztát, és elegyengetjük.
  • Megszórjuk magozott meggyel. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor gondosan olvasszuk ki, mossuk meg, és csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.)
  • Be a sütőbe, egy perc után Charlie csokoládégyárában érezzük majd magunk. 15 perc után készülhetünk, a Brownie-nak nem kell sok. Kívül szilárd, belül még laza marad.
  • Kínálhatunk mellé vaníliafagylaltot, tejszínhabot, gyümölcsöt, kinek mi a szíve vágya. Mi a vaníliafagyis langyos brownie-ra esküszünk.

Terjesztem Facsén
a_zseni Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr283178070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása