01
09
Recept: meggyes brownie
Amire szükséged lesz
- 120 g vaj
- tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (100 gramm)
- 220 g cukor
- 2 tojás
- 70 g liszt
- 30 g cukrozatlan kakaó
- negyed teáskanál sütőpor
- 15-20 dkg meggy
Zseni így csinálja
- A csokit olvasszuk meg 20 dkg vajjal gőz fölött.
- Addig a cukrot (feldobhatjuk egy kis vaníliás cukorral) a maradék megolvasztott vajjal összedolgozzuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- Külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval.
- Beledolgozzuk a száraz anyagokat a vajas keverékbe.
- Végül már csak az olvadt csokinkat kell hozzáöntenünk, és egyneművé kavarnunk-kevernünk a már durván bódító csoki illatú masszánk (Ki ne bírná ilyenkor megkóstolni?)
- Egy vajazott tepsibe, kerek pite- vagy akár muffinformába öntjük a hömpölygő csokis tésztát, és elegyengetjük.
- Megszórjuk magozott meggyel. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor gondosan olvasszuk ki, mossuk meg, és csöpögtessük le, hogy ne áztassa el a tésztát.)
- Be a sütőbe, egy perc után Charlie csokoládégyárában érezzük majd magunk. 15 perc után készülhetünk, a Brownie-nak nem kell sok. Kívül szilárd, belül még laza marad.
- Kínálhatunk mellé vaníliafagylaltot, tejszínhabot, gyümölcsöt, kinek mi a szíve vágya. Mi a vaníliafagyis langyos brownie-ra esküszünk.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr283178070
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.