09
09
Recept: Zöldbab pörkölt
Ami kell
- 50 dkg zöldbab vagy sárga hüvelyű bab
- 2 pár juhbeles virsli
- 2 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fakanál zsír
- pirospaprika
- só
- bors
- babérlevél
- 1 kis doboz tejföl
whollosi így szereti
- A zöldbabot mossuk meg, a végeit vágjuk le. Nagyjából egyforma méretű, 3-4 centis darabokra vágjuk fel.
- A hagymát pucoljuk meg és kockázzuk fel, majd a zsíron pároljuk üvegesre.
- Hagyjuk kihűlni, szórjuk meg pirospaprikával és a már előkészített zöldbabbal keverjük össze. Felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Rádobjuk a babérlevelet és egy kevés sót. Hagyjuk rotyogn.
- Közben felkarikázzuk a virslit és a fokhagymát is vékony szeletekre vágjuk.
- Ha a zöldbab kezdi elfőni a levét, hozzátesszük a virslit és a fokhagymát, fűszerezzük még sóval és borssal ízlés szerint.
- Figyeljünk, mert a bab viszonylag hamar elkészül. Ha már elég puhának érezzük a babot, fogjuk a tejfölt és sűrű kevergetés mellett hozzáadjuk a pörkölthöz. Még egyet hagyjuk, hogy felforrjon és már kész is vagyunk.
- Tálaláshoz én a rizst javaslom, de tulajdonképpen kenyérrel vagy tésztával is lehet enni. Meg savanyúval.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr873211276
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.