Ki viszi át?

Nagy László vers megvan? A záró sorok „S ki viszi át fogában tartva a Szerelmet a túlsó partra!” a legszebb megfogalmazása virágnyelven a szopásnak orális szexnek. Csak ugye nem mindegy, hogy melyik oldalon állunk. Les Grossman indahouse, get back! motherfucker you don't know me like that.

Teljesen felesleges bosszankodni A borfesztivál viseletes, és évről-évre vitathatóbb dolgain, de annyit azért a becsület, meg a tisztesség megkíván, hogy évről-évre leírja az ember. Nem mintha bármi változna bármi hatására.

Az ország legnagyobb boros rendezvényét már csak a híre, meg a közös áhítatból táplálkozó csodálata fenn fogja tartani, borászok összefogásáról (közös nyomásgyakorlás céljából) meg hiába beszélünk, na ne röhögtess. (Bár idén mintha, a villányi utca inkább utcácska, a nagy nevek megvannak, de a kicsik eléggé megfogyatkoztak.)

Tegnap kóstolgatás közben legalábbis minden második borász panaszkodott, és mind ugyanarra. (Nem sajnáltatni akarjuk őket, de kis fejszámolással kideríthető, hogy aki nem nagy házban van nagy névvel, az a szabályok betartása mellett maximum a nullára játszat.) Tegnap az eléggé borsos bérleti díjak mellett még végigbüntették azt, aki nem nyitott ki időben, egy óráért egy kiló volt a tarifa. A kiállítók csesztetése mondjuk nem volt egyszerű, a szervezőség a fenyítéssel előbb a biztonsági őrökkel próbálkozott, majd amikor azok valószínűleg a szerződésre hivatkozva nemet mondtak, a húszéves diákmunkásokat küldték rá a borászokra/vendégekre.

A borfesztivál drága. Nagyon drága. (A kétésfélezres beléptiért adnak egy négyszáz forintos poharat, meg egy spáros nyakbakasztót, oszt annyi.) A közvéleménykutatásért cserébe kapott kuponnal kitámaszthatjuk a billegő széket, mert annyira nulla az egész, tavaly legalább vicces volt egy görbe estét csapni abból, hogy elittuk az ingyenbónokat.

De drága minden, nem is a kétezer forintos csülök stresszel, hanem hogy a csontról a ropogós bürke elrágásával sem jutunk öt dekánál több húshoz, a húszdekás tarja tízdekás zsírtartalmát meg szarrá sózással próbálják enyhíteni az Oroszlános udvarban. De az igazán nagy látvány az egyébként nagyra beszült Olimpia és a francia barátaik. Tavaly egész kedvező áron lehetett már tisztességes adagban igazi különlegességet kapni. Idén már a szervezők fejőtechnikáját átvéve az adagok kicsik, nagyon kicsik, drágák és őszintén szólva: egyszerűen nem finomak. Sőt. Teljesen felesleges nekiállni, akkor már inkább kolbászt savanyított dinnyével ugyanennyiért.

De tegnap volt már villany lekapcsolás fél éjfélkor, legalább borász/borozó vált eggyé, ahogy botladozott a fesztiválterületen. Fehér körön voltunk, Garamvári nyers pezsgő, Balassa belépő furmint, Varga aranymetszés kéknyelű (sic!) meg Borbély olasz volt a befutó. Tony meg nagyon hiányzik a csapatból, bár nélküle legalább van esélyünk a túlélésre.

UPDATE: Vallásos titkos kapcsolata elküldött nekünk egy videofelvételt, hogy mi volt tegnap este a Borkultúra főhadiszállásán, feljebb azt illesztettük be.


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr903217327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.09.12. 12:42:26

Ez nagyon lehangoloan hangzik. Pedig majdnem kimentem!
süti beállítások módosítása