A portugál pulpo

A nyolc karunkból kettő hiányzott az esti vacsorafőzésnél, ugyanis whollósi az ágyat nyomta, ismerkedve a belga influenza furcsa tüneteivel. Addig is az óriási, függöny nélküli ablakokon keresztül számlálta a kint repkedő, zöld papagájokat. Nem volt ebben semmi különös, a papagájok, mint nálunk a verebek, üldögéltek az ágakon.
Amíg whollósi röppályájukat kellőképp kiismerte, mi elmentünk a sarki, portugál import cuccokat áruló kisboltba, hogy fagyasztott polipot vásároljunk. Tamás bizonygatta, hogy a mélyhűtött polip húsa puhább lesz, csak megfőzzük, kicsi fűszer, és fogyaszthatom is életem első pulpo-ját, ahogy azt mediterrán vidékeken hívják. Judit sokat sejtetően bólogatott, mint ahogy általában szokott, ha Tamás elengedi fantáziáját a főzés terén, és emlékeztette a nemrég megérkezett hazai csomagban lapuló magyar pirospaprikára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután kiolvadt a sok kar, Tamás megpucolta kívülről a polipot, kiszedte a fejtartalmat, és lazán a főzővízbe ejtette a testet. A polip összekapta a lábait, ahogy a forró vízbe ért. A krumplit már kevésbé sajnáltuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Portugál pulpo főtt krumplikarikákra szelve, igazi tapas spanyol módra, magyar pirospaprikával, hogy legyen valami hazai gyógyító íz is whollósi bajára.


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr973236329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.09.20. 11:34:26

Ismet a kedvenc temam :o)
Az ilyen posztok olvasasa utani automatikus sarga irigysegen felul az merult fel bennem, hogy miert vasaroltatok OTT fagyasztott polipot? Vagy eppen nem tengerparton voltatok? Vagy a friss helyi polip helyett eppen portugal alapanyagra vagytatok? Az altalanos kekeckedesemet mellozve sem ertem most a szitut.

"a mélyhűtött polip húsa puhább lesz"
Ez mos komoly? Ez lenne az indok?
Na es az ok? :o)))

"Tamás megpucolta kívülről a polipot, kiszedte a fejtartalmat"
En sohasem fagyasztok le semmit, csak konyhakeszen. Mar csak ezert sem vennek fagyasztott cuccot ott, ahol frissen is kapni, ha a fagyasztottat is nekem kell kizsigerelni.

A kepek amugy gyonyoruek. A polip mellett mi fol meg a serpenyoben? Hagyma? A tanyeron virito polip a krumplival pedig nagyon meggyozo!
Egy ekkora polipot meddig kell fozni? Honnan tudni, mikor van kesz?

"a papagájok, mint nálunk a verebek, üldögéltek az ágakon."
Sajnos mar nalunk is lassan a papagajok ucsorognek az agakon: lasd globalis felmelegedes es a verebek rohamos pusztulasa. Nalunk mar alig latok verebet. Whollosi nyilvan a jovobe latott! Ettol fuggetlenul remelem, hogy mostanra mar jobban van :o)
süti beállítások módosítása