Marcsi még a majonézt is

Oké, megnéztük a Gasztroangyal első részét (és ma a másodikat is megfogjuk, legalábbis próbáljuk inkább live, mert a köztévé videótár szolgáltatása borzasztó), hát erre halad a közmédia. A kérdés persze az, hogy mi volt a cél, mert ha az hogy egy könnyen emészthető, zombik számára készített gasztronómiai témájú műsort hozzanak létre akkor akár hátra is dőlhetnek. Egyszerűen nem megy a pozitív szemlélet, kényesebbek vagyunk. Lássuk mit mutatott nekünk Marcsi aka gasztroangyal az első adásban.

Teljesen céltalan és kicsit sem hortobágyos (egyáltalán miért kell még mindig ragaszkodni a kietlen Hortobágy képhez?) vágóképek fetrengő szamárral, tyúkokkal, ökörrel és Borbás Marcsi ringó csöcseivel, amint egy biciklin próbál egyensúlyozni a földúton. Majd jön egy igazán borzasztó főcím valami St. Martin féle szaxofonintroval, motoron tyúkot szállító, Klark Ádám téren paprikát ültető Borbás Marcsival és már is egy orrát törölgető celeb a képen (Pokorni Beugró Lia) és egy sárga sportkocsival érkező másik (Szolnoki félBonBon Péter). Nyilván a magyar gasztronómia legnagyobb kliséjével, kulacsból pálinkázással kezdenek valami mezítlábas biogazda tanyáján. Nálam már itt elfogy a türelem, pedig az 51 perces műsoridőből még legalább 40 visszavan.

Összességében nem lenne gond a műsorral, mert még azt is mondhatjuk, hogy informatív. A paradicsomokról elég sokat megtudhatott az egyszeri ember, még ha ezek az információk 10 percnyi netes kereséssel is kideríthetőek. (Az első adás a paradicsom körül forgott.) Ellátogattunk egy, laborba, ahol paradicsomokat vizsgáltak be, az Anyukám mondtába (termékelhelyezés) és a végén egy jóféle Légli borral (hírtv-s örökség) öblítenek a padlizsánkrém mellé. Látszik a törekvés a jóra és az értelmesre. Csak ezt simán agyoncsapják egy idegesítő narrátorhanggal, a túl sok a körítéssel és a fárasztó jópofizással.

A műsor mélypontja talán mégis az, amikor Marcsi egy iPhone segítségével egy dinnyére optimalizált alkalmazással próbálja kideríteni egy dinnyéről, hogy jó-e már. Ezzel holtversenyben a Marcsi főzés közben való tánca van, melyben a műsor fő zenei témájára a műsorvezetőnő trombitálást imitál egy fakanállal. (Ezt egy adáson belül kétszer is megteszi.) Botrányos, kínos is nézni. De. Bulvár ez, ha nem akarjuk túldimenzionálni, a néző azt teszi, amit elvárnak tőle. Eszik, iszik, kulturáltan szórakozik.

És, bár biztos sejtettétek, de Marcsi még a majonézt is maga készíti.


Terjesztem Facsén
Vallásos 5 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr623284913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rekanna 2011.10.08. 21:25:14

egyszer volt szerencsém egy lakodalmon összeismerkedni egy pacákkal, igazi forma volt, -vmi pánsíp művész amúgy-, na,és ő hívta St. Martint, szar martinnak. találó.
a cikk után sajnálom,h nem láttam ezt a gyöngyszemet,főként B. Marcsi ringó csöcsei miatt :D

rekanna 2011.10.08. 21:28:08

stevetaylor.uw.hu/ vaze megtaláltam a fickót, bár ez nagy valószínűség szerint csak engem tölt el némi nosztalgikus mosollyal.egy őrült!:)
amúgy marhára tetszett ez a cikk!

whollosi · http://www.gasztroszex.blog.hu 2011.10.09. 19:31:50

@rekanna: neeee, páááánsíííp, a legdurvább hangszer evör, és áruld már el, ki az, aki ezt a pacákot beengedte az esküvőjére?

rekanna 2011.10.09. 23:51:49

ez nagy secret, de elárulom: a Lázár testvérek egyike, legyen ennyi elég:)

Attilajukkaja 2011.10.12. 21:26:39

@rekanna:
Megneztem az oldalt: "Steve Taylor - Szabó pánsíp-művész". Nekem mar ennyi is eleg volt :o)))
Amugy semmi bajom a pansippal. De ez olyan volt, mint mondjuk Chico Loco, a tuzfoldi pampak balalajka virtuoza!
süti beállítások módosítása