De ki az az Eddie Murphy?

Richard Pryor a nevettetés nagyágyúja. Legalábbis nekem a stand up és a filmvígjátékok egyik legnagyobb állócsillaga a mai napig. (Annak ellenére, hogy 2005 óta már nincs köztünk.) Több évtizedes munkálkodásának köszönhetően generációk nőttek föl a humorán, köztük mi is. Gondoljunk csak a klasszikus Vaklármára, a Dutyi dilire, vagy a Folt a zsákját című filmekre, melyekben a szintén zseniális Gene Wilder volt a partnere. Azonban Pryor nélküle is alkotott maradandót, vagy említésre méltót mindenképpen.

A minap épp azon kínlódtam, hogy nézzek valami filmet hirtelen üressé vált másfél órámban, de semminek sem tudtam nekiállni. És akkor teljesen véletlenül, a sokadik kattintásra elém került egy cím: A három muskotályos. Gondoltam ennek a fele sem tréfa így bele is néztem. Nos, senkit ne tévesszen meg a 2.5 pontos imdb eredmény. Tényleg elég elborult és nehezen kezelhető filmről van szó.

A főszereplő kislány azt a feladatot kapja irodalom órára, hogy Dumas klasszikusát kell feldolgoznia, csakhogy a lány olvasás közben belealszik a regénybe és egy egészen elborult világba kerül. Csupa fekete színész játssza a francia sztorit, ami már önmagában is vicces helyzeteket okoz, de hogy még eközben szinte az összes szereplő nagyrészt ittas, vagy legalábbis szalonspicces már nem nagyon tudom hova tenni. Az értékelés nyilván a kornak és a kor sajátos animációs technikájának szól (a film nem éppen a legnagyobb költségvetéssel készült és nem is Pryor remekműveinek egyike.)

Az van, hogy filmmel kapcsolatos videót nem találtunk, így kénytelenek vagyunk berakni egy nagyon vicces jelenetet a mestertől, melyben másik nagy kedvencünk is feltűnik. Ja, és nem szóvicc, tényleg muskotály!

A filmborító innen.


Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr393349690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása