Marcsi párbajra megy

Indul a feszkó zene, sírkő, Gerecse, megy a balhé Marcsival, mert csapatnyi kell a sóból, nem csipetnyi. Osztják a Marcsit mint állat, de ki osztja, ki a megrendezett műbalhé másik tagja, na ki? Főcím után meglássuk.


Langallót készítünk reggelire, és végre lehull az állarc, isten hozott Kovács Lázár, jajj, annyira hiányoztál ebből a műsorból, mert már kezdtük megszeretni. Kis lingvisztikai vita a lungallókról, langallókról, agyon ne csapjátok egymást a falapáttal. Óvatosan harapj bele Lázár, mert karcos lesz a fogzománcod! Műfogadás, műpárbaj, fehér kézzel, Lázár versus Marcsi, köszi a jelmezes bejátszást, Lázár fogsora durvábban csillog, mint a csiszolt acél.

Gyerekek, mi van ma a rendezővel, megint egy bejátszás egy belgáscsávóval, pisztollyal lőnek egymásra, lerepül a kalap, végül Marcsi lesz a píszi, itt van kis hazánk első gasztropárbaja. Szarvasgombavadászat, aztán el is kell adni a gombát, majd a megszerzett pénzből kell főzni vacsorát. Kicsit azért vicces amúgy, legalább a rendezők sem veszik komolyan magukat.

Jönnek a szarvasgombás srácok, Marcsi inkább a kutyáknak köszön előbb. Malacot is hoznak a keresésre, reméljük nem rágja le senkinek az ujját a kis disznó. Bizony, mert ha szagot fog, mire nem képes a malac és a bébikutya, Szakács Józseftől tanulunk.
A disznó szagot fogott, Lázár csavarhúzóval turkál a földben, és közben majd ki nyeli le az NMHH büntetését a kislány villogó kőműves dekoltázsa miatt? Marcsi is talál, burgundit, egy leves már megvan, zsebre is vágja a gombácskát. Lázár az avarban hempergődzik, pont rá egy májgbombára, nem csak mi nézünk értetlenül, de a malacos is, hát még a kislánya, így megy ez a celebeknél.

Marcsi milyen csalódott, hogy nem is olyan drága a gomba, mint várta, a kilónkénti árra koncentrált, aztán kijön a nagy fekete főnök. Hadd fogjam meg én is! Na fogjad Marcsa, csak ne hajtasd már azt a rohadt pénzt egyfolytában, kerül, amibe kerül. Marcsi nyeri a gyűjtögetős versenyt, meg lassan a halálra untatást is, még az adomány se dob az izgalmakon, én simán inkább a gombákat küldtem volna el a Hegedűs néninek, helyette bele bóbiskolunk a gombatanulmányozásba.

Vissza Budapestre, Lázár kis műanyagasztalkát épít, szarvasgombával seftel persze őstermelői nélkül, Marcsi rutinosabb, házhoz megy Segal Viktorhoz, hogy a kamerák kényszerítő erejével adja el neki a gombákat.  Lázár csak a külföldieket tudja bepalizni. Erre utazik, és egyáltalán nem vicces, de gondolom a ripacskodás meg a kamera miatt bepörög a biznisz.

Közben Viktor jó tippeket ad, a szarvasgombát egyszerű ételekhez kell tenni. A zeneszerkesztő meg nagyon vicces kedvében van ma. „Évek óta ismerjük egymást, de nem tudom, hol tanultál” mondja Marcsi, elég lett volna egy interjút elolvasni.
Epic fail, micsoda grimaszokat vág Viktor, amikor Marcsa a Lázár emlegeti. Csak egy lemondós sóhaj, Viktor felvértezi magát Lázárral szemben. Marcsi olyan árván téblábol a piacon, hogy egészen megsajnáljuk, el is veri az egész pénzét dióra meg mandulára.

Finnyogni meg fikkantani viszont tud, magyar burgonya, az mit jelent, milyen fajta? Bezzeg ha nemzeti lenne! Szerencsére akad Ella, meg jön az okítás a rózsaburgonyáról. Lázár látványosan akar májat, ha fizetni is fog kiszolgáljuk, már rekord az egy műsorra jutó beszólásokból. Marcsa megint kimondja a nagy igazságot. Van választék, de van még mit tanulnunk. Például sütőtökös poént, meg egy olyan kamu meglepődést, hogy leesik az állunk, ilyet még a Sas Józsi se merne megengedi magának.

Viktor teszteli a Lázárt, aki tévésszakácsohoz híven szépen ki is öltözik nekünk (egy sárkány van a felöltőén?). Úgy mozog a keze, hogy nem tudjuk követni a szemünkkel, te atyaúristen, Lázár, nem a reggeli talkshowban vagy, térjél magadhoz. Viktornak nem is sikerül kitalálni, mit csinál a Lázár, „végül is nem gond érted, fő az önbizalom”, olyan beszólásokat nyom, hogy nem hiszem el, ezt hívják nagyüzemi alázásnak, Viktor, te vagy a legnagyobb troll a szakácsok között, meg a Balázs, akinek Lázár ámokfutása láttán kiakad az állkapcsa.

Marcsa tárkonyecetes tojáslevest készít, meg sváb kakaós gombócot, kétezerből fejedelmi lakoma.  Szegény Segal, ne sírjál, hogy összebasszák a konyhádat, majd rendet raknak a srácok, közben a Drágám, a kölykök összementek!, meg a Beethoven 4 main theme szólj, ki válogatta ezeket. Mit csinálsz Marcsa, miért gitározol a kenyéren?

 

Segal bírál, nem győzi összeszorítani a száját, egy őszinte mondat: nagy élmény volt, meg hogy nem fair összehasonlítani egy profi szakácsot a háziasszonnyal, jaja, mert szegény Lázár innen is kilóg. Jól elsózott mindent, az a baj a háziasszonyokkal, hogy főzés közben nem kóstolnak, mi? Ez a feleségem receptje, csak melyiké, Lázár?

Végül Marcsi nyer. Nagyon meglepődtünk. Mi lesz a jó kis zárás? Lázárt lealázzák egy riskával, gondolom valami régi sérelem.

Hát igen, még a komolyabb sorozatok évadjaiba is becsúszik néha egy-egy teljesen felesleges rész, hogy nem törte szárnyát a Gasztroangyal, kiderül ma délután.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr23412871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása