Marcsira káposztát

Mi ez a zene mi szól? Egy ígéretes rész kezdődik végre. Marcsi az utcán ténfereg, majd betér egy bérházba, és kinek a próbájába csöppen bele, a Budapest Bár! Szuper, az élményt csak Marcsi vonaglása rontja. De tényleg egy izgalmas rész van kilátásban, mert hogy a káposztáról, a töltött káposztáról van szó, amit mi imádunk, sőt, ennél szebb nászajándékot mi is nehezen tudunk elképzelni. Marcsi viszi Robit Hajdúhadházára, ami a káposzta fővárosa, de kit érdekel ez a majd 125 másodpercnyi viccelődés, meg Marcsa vihogása, megint ki vágta meg az adást? Főcím. 

Mielőtt elmennék, Szántó Andráshoz ugrunk be, hogy megtanuljuk a savanyú káposzta történetét. Kicsit kusza, de azért legendának beillik a szekér, a parancsnok, meg a katona. Jön a kérdés, hogy jön akkor Vecsés a képbe? Nahát Marcsi, hát persze szármának hívják nálatok a töltött káposztát, mi is nagyon örülünk, neki köszönhetően mindenféle népnek létrejött az első magyar töltött káposzta. Na de cigány szárma van-e? Még szép, az úri cigányok első száma étele.
 
 
Nade ránduljunk csak ki Hajdúhadházázra, tényleg megszakadt a sor, mintha az első részek igényessége térne vissza. Szőllős Lászlónál, a város torzsafejedelménél kezdünk, ambróziával, Marcsi nem győz bosszankodni, hogy nem magyar fajta. A hadházi káposzta szuperfejlesztett fajta, itt szelektálták, ötször elismételjük, hogy miért is hogyan. Ja meg azt is, hogy ez a legfinomabb. De még hányszor? Megismerjük a torzsázó kéziszerszámot, azt rágcsálja a Marcsa, öröm nézni, ahogy aprítják a káposztát egészen hosszú, vékony szálúra, nem győznek falatozni. 
 
 
Marcsi mit csinálsz a bácsi lába között, a srácoknak meg nem kellett volna mikrofont adni. Még mindig darálunk, kezdjük elunni az ismétlődő vágóképeket. Hadházy Jenőtől kapjuk meg a bölcsességeket, amiért nem győzünk elég hálásak lenni, meghogy ugye borral locsoljuk a  káposztát. És ugyebár ez a cserekereskedelem.
 
 
Marcsinak  szagos a káposzta illata, nem győznek fintorogni szegények. Hálisten nem meztéláb taposnak, hanem gumicsizmában. Nem a gonosz eu nem engedi a fakádas erjesztést Marcsa, hanem az élelmiszerszabvány, aztán mégis megtörténik amitől féltünk, Marcsi meztéláb fogja tömöríteni a káposztát. Előbb hörög, aztán a hegedőszólóra ugrál, a torzsakirály nem győzi ingatni a fejét, csak hoznak neki egy vájling melegvizet.
 
 
Imréhez megyünk, zeneszóval csalogatjuk mert Imre világraszóló káposztalevet készít. Ízlik is a srácoknak, majdnem csuklanak. Tanuljuk a tejsavas erjedést is, s közben kóstolgatunk rendesen, gyógyítjuk, tisztítjuk a beleinket szépen. Sőt, megint savanyítunk, na most egy rész alatt bárki profi lehet a témában.
 
 
Teszteljük a káposztákat, van egy tippünk, hogy a parajdi kősó, vagy a himalájai fog nyerni, és tényleg. Így van srácok, az a jó káposzta, amelyikben a hús is van, fel is építünk egy mini székelykaput. Felgyorsul az idő, hirtelen már ott is vagyunk majd nem kész van már minden. Komplett receptet kapunk, de miben más a székelykáposzta, ha már itt a kapu: savanyúból készül és ugye csombor és a kapor az elsődleges fűszer. Ok, és köszi az elkövetkező perceket, nekünk nagyon bejött ahogyan együtt készítik a sokféle töltöttet káposztát. 
 
 
Robi beszalad meglepetésért, tyúkpörköltet csinált, ezzel eszi a Robi a káposztát. Annyira durva ez, hogy őszintén szólva bele se mertünk gondolni soha. Szerencsére túl sok lenne a jóból, Marcsi megint nem bír magával, összeugrálja a képet, meg  a hang is el van csúszva rendesen. 
 
Megint hosszú piálás, zabálás, ilyen piros, fullajtós arcokat és tömést csak az Indul a bakterházban láttunk utoljára, a gombócok, ugye?
 
 
Na de vissza Budapestre, csináljuk a 17. századi receptet, kovászoljuk a káposztát, ahogy kell, amúgy ezt érdemes lesz otthon kipróbálni, de ki ám, viszont azért csak kiderül, hogy azért a régi recept nem annyira fogyasztható. Jön egy nyúl, jaj, hát ezért nincsen kutya, csak most látjuk, ki hiányzott eddig, bizony, nagyon aranyos a nyúl, olyan ennivaló, mi?
 
Mikor először láttuk a mai gasztroangyal promóját, az jutott eszünkbe. A második után. Srácok, inkább hetedszerre Bunyó karácsonyig, és tizedszerre Quo vadis. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 11 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr693491985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GONOSZ 2011.12.24. 11:31:11

Attól, hogy a "Marcsi"nem rokonszenves a műsor teljesíti a célt. A stíluson lehet évelődni.
Szerintem jobb, mint a korábbi "gasztro" műsorok a ker tv-ken. Nyilván a rutin ezen is rontana, mert a jó értelembe vett "nem profi" ezerszer jobb, mint a professzionálisan szar!
Mi a probléma? Nem kell nézni!
Boldog Karácsonyt!!

herut 2011.12.24. 11:46:24

@GONOSZ: Ilyen alapon minden negatív kritikára,annak szerzőjére lehetne mondani,hogy ne olvasd,ne nézd meg!Engem speciel szórakoztat ez a teremtés,sajnálom. A közelben kukázó alkoholista nőre emlékeztet.Talán az nem ennyire harsány.

lackó 2011.12.24. 13:01:50

@GONOSZ: amennyiben az a cél, hogy egy jó alapötletet hogyan tegyünk tönkre egy magát profinak gondoló, de leginkább önmegvalósítási kényszerrel küzdő műsorvezetővel, akkor valóban elérte a célját :)

MACISAJT 2011.12.24. 15:08:51

Valamiért azt érzem, hogy a szerzőnek Borbás Mária iránt érzett gyűlöletének a káposzta csak ürügy volt...

Amúgy láttam a műsort.
A Robi tényleg durva volt a tyúkpörköltjével, de hát ha állítása szerint az ő fajtája így szereti enni a káposztát...vitatkozzon vele a horvátháládár.

Gyökszi68 2011.12.24. 15:38:48

Még sem te vagy ott, hanem Ő !

osztom ezt a véleményt 2011.12.24. 17:43:51

: amennyiben az a cél, hogy egy jó alapötletet hogyan tegyünk tönkre egy magát profinak gondoló, de leginkább önmegvalósítási kényszerrel küzdő műsorvezetővel, akkor valóban elérte a célját

lecsóóó 2011.12.24. 17:56:24

Ez a műsor magasan veri a kertv-k szórakoztató műsorait. A Borbás Marcsi mindent visz. Nagyon jól reprezentálja a köztv-s állapotokat. Talán hosszú távon sem olyan veszélyes a nézése, nem okozhat függőséget és szellemi leépülést, mint pl. a Fásy mulató, Lagzi Lajcsi vagy pl. a valóságsók.
Azt hiszem nagyon jó paródiá(ka)t lehet majd készíteni. Már eleve a címe is röhej, mert BM-ról sok minden eszembe jutna de az angyal... Na és a spotja: eszik, iszik, ........sosem alszik(?)

disznósajtós 2011.12.24. 18:02:57

Marcsi forever!
Egyszerűen tökéletes az a harmónia, ami a ruházatát, a frizuráját, a mosolyát, a gyöngyöző kacaját, a hanglejtését illeti. No és az hogy a Mária becéji közül megtalálta a hozzá legjobban illőt a Marcsit.Lehet hogy elfogult vagyok?

ingerküszöb 2011.12.24. 18:11:46

Marcsikámat már a Hír Tv-ben is gyűlöltem, ilyen hamiskásan negédesen csevegő tévést kíván ma a közéleti média, hírdetvén a mérhetetlen jókedvünket, elégedettségünket---
A nemzet háziasszonya.....

danzig 2011.12.24. 20:39:38

Igazi tenyeres talpas menyecske. Szárazon, seggbe!

mediacapic 2011.12.25. 01:24:21

Ismet valami amit a kereskedelmi tevek kidobtak! Ez a gasztrorealiti amugy ungarise vircs-szafttal...
Az mtv kreativitasa hihetetlen! Osszszednek mindent/ es mindenkit aki mashol megbukott... Ja h itt a mi penzunket qurjak el???? Igy mar ertheto h miert mehet!
süti beállítások módosítása