Fotók a konyhából: KV

Bár ez inkább holnap reggelre fog kedvet csinálni, de itt van Mátémestertől egy négykezes ristrettora.

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Fiúk a konyhában: Marco Pierre White

A szimpatikus rosszfiú nem egy Pearl Jam-klón zenekar frontember, de legalább akkora sztárnak számít(ott)  a gasztronómiában, mint Jim Morisson a zenevilágban. Ő Marco Pierre White, a gasztro-pop-kultúra (ha van ilyen) pionírja, aki a szétcsúszott és nyúzott szakács képet…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Töltött karaj

Hozzávalók0,5-1 kg karaj1 rúd vékonykolbászsertészsírszalonnasóbors1 kg burgonya1 vöröshagyma4 gerezd fokhagymaÍgy készülKérjük meg a hentest, kanyarítson nekünk egyben egy szép nagy karajt (a csontot hazavihetjük húslevesnek), és mondjuk meg nyugodtan, hogy töltöttnek lesz,…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Húsba kolbász

Még az egyetemi évek elején, amikor lakótárs Danival épp kihevertünk két lány albérlőtársat, akik úgy mosogattak, hogy a szemétbe dobálták a koszos edényt, a főzés meg kimerült náluk a pizza rendelésben.  De még azelőtt, hogy igazi multikultivá változott volna az…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Fast Food Mafia

Mennyire ütős egyébként, és a Nordsee még nincs is rajta, pedig Luca Brasi már a halakkal alszik. Javítson ki valaki, ha tévedek, de a "fast food mafia" kifejezés még nem robbant be a magyar közbeszédbe, botrány, hogy miért nem lőtte még el egy paradicsom-retek-uborka…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Császármorzsa

Hozzávalók kb. 4 főre (Ha kevesebbet gyorsabban, felezzük a mennyiségeket)30 dkg liszt4 dl tej4 tojás2,5 dkg vaj vagy margarincsipet só!10 dkg cukor¼ citrom héjamazsola ízlés szerintvaj vagy étolaj a sütéshezÍgy készülMinden vaj- és cukoralapú süteménynél érdemes e két…

tovább »

Terjesztem Facsén
a_zseni Véleményezem

Valentin-napra mi mást: szíezarmorsza

Minden anyukám piros, mély edényénél kezdődött. Gyerekkoromban minden sütemény ebből született meg. Akkor még a maradék tésztát követeltem magamnak, amit aztán az ujjaimmal gyűjtöttem össze, később már a császármorzsa elkészítéséhez kellett.Nálunk többnyire…

tovább »

Terjesztem Facsén
a_zseni Véleményezem
süti beállítások módosítása