Marcsi szilveszteri mangalicaölése

Mea culpa, egyszerűen nem volt időnk végignézni 50 perc Marcsát héten, ezért az egy nap csúszás a poszttal. S akkor: újabb modoros nyitány, szilveszteri muriban kifáradt, gumicsizmás jóembereket ébresztget Marcsi. Továbbra sem értjük, minek ezek a túljátszott jelenetek, kínosabb, mint internacionálét énekelni fidesz nagygyűlésen. De hát, aki éjjel legény, főcím.

Témánk a disznóvágás, aminek mi nagyon örülünk, nem is kell részletezem miért, és látatlanban is piros pont Marcsinak, hogy szentelt a témára ötvenegy egész percet. Közben véget ért a főcím, a Vivat Bacchus lesz a vendég, akiket az életben csak egyszer lehet meghallgatni, mert különben kifolyik a fülünkön az agyunk. Marcsi jön egy traktoron, miközben a fiúk részegen gajdolnak a kisbuszban. Nagy ködben érkezünk Megyaszóra.
Közös pálinkázás, örömködés, aztán megint énekelés, dülöngélés. Tényleg bennünk van a hiba, egész biztosan azok vannak többen, akik ezt szeretik. Gyorsan átöltöznek a srácok, Marcsi traktoron húzza őket, megint énekelnek, legalább a zenei szerkesztő erre a részre szabadságot kapott. Most visszasírjuk.

Sváb István mangalicatenyésztőnél járunk, aki szerencsére nem erőlteti a z ősmagyar vonalat: azért csak sikerül úgy megvágni a párbeszédet, hogy mégis ilyen hangulata legyen. A srácok kergetik a mangalicát, és ami eddig csak a Gianninak meg Lázárnak sikerült, azt zsigerből hozzák: jóval idegesítőbbek a Marcsinál. (Még ő is fogja a fejét, rég kicsúszott a kezéből az irányítás.) Reméljük állatvédők nem nézik a műsort, mert a befogásnál tutira kiborulnának.

Disznókörömből a pálinkát, megalájk érte! Meg azért is, hogy szalmával pörzsölik a malacot, Marcsi, így év végére egészen rendbe jöttetek, le a kalappal de tényleg, csak ez az éneklés ne menne egyfolytában. Készül a hagymásvér is, riszpekt megint Marcsi, majdnem megbocsájtjuk neked az összes eddigi mellényúlást. Megőrülünk, annyira éhesek vagyunk, és legyünk őszinték, tévétörténelmi esemény ez: mert tutira, hogy vért még nem készítettek a magyar állami tévében adásban. (Főleg nem Bridget Jones-os pulóverben.)

Majdnem sajnáljuk, hogy Marcsi helyet azt nézzük, hogy isznak a fiúk pörzsölés közben, persze inkább vannak láb alatt, minthogy segítsenek. Viszont ízlik nekik a vér, és két perccel később masszív részeg mindenki. Jó is, mert tisztítani kell, megint riszpekt, Marcsi beszáll dolgozni. A srácok énekelnek, de jó. Malacot bontunk, nahát, Bácskán sem húzzák rémfára. Van egy tippünk, ki lesz a disznót bontó pesti séf, na? És tévedünk, nem a Bíró Lala jön (ja, ő  a Péter Anna ember, mi?), hanem a Sanyi, késkészlettel a Dexterből.

Közben bontunk, Marcsi tényleg jókat kérdez, magyaráz, értékel, mutogat, anatómia, hájastészta, nagyon jó. (Megint ének. Már nem számoljuk.) Bontunk egy pezsgőt a rend kedvéért, de minek. Jaj, azért kell ez, mert még belefér a szilveszteri adásba. Pezsgős gyárban tanulunk, bontunk, dugózunk, habzikhabzik. Kis pezsgőkörképet is kapunk, beszélgetünk, lesz-e magyar pezsgő.

Vissza a telepre, van még munka bőven, meghát legyünk őszinték: hiányzott már egy jó kis ének! Aprítanak a srácok, csak el ne vágja valaki a kezét, ugye. Tanuljuk a szűzpecsenyét, Kerekes Sándor meg ott minket a mangalica és a sima sertés közötti gasztronómiai különbségekre, még Marcsi el nem veszi tőle a szót. Jól megmondja, hogy a mangalica minden tekintetben jobb, szegény tömegek, akik kénytelenek beérni sertéssel. Na de mindegy, kiformázzák a diót (diódát, mi?). Tényleg hasznosnak érezzük ezt a részt, majdnem meg lehet belőle tanulni a disznóvágást, annyira részletes.

Daráljuk a húst is a kolbásznak, továbbra is mérhetetlen mennyiségű pálinka fogy el, minek iszik aki nem bírja, és a gasztroangyal szilveszteri része most ér el a VV 18 karikás részéhez, most már átveheti Marcsát akármelyik kertévé. Tarját sütünk, jaj de szép, köszönjük Marcsi, most tényleg le a kalappal előtted, jönnek a sütési tanácsok is, sőt, először látjuk fésztúfész az operatőrt is.

A srácok tölteni kezdenek, mondjuk max a kolbász romlik el, itt már senkinek nem sérülhet meg semmije (nagyon). Csárli detoxra itta magát, fekszik az udvar közepén, Marcsi, mire vissza jössz, minden kolbász állni fog, allright? Nem is érdemlik meg a fánkot, mi viszont igen, „nehéz ételre jól esik a zsíros fánk”, mi lányok? Annyira real, hogy még a bridget jones pulcsi is belelóg a tésztába. Szeretünk Marcsi! Főleg, hogy tényleg zsírban sütöd ki a szalagos fánkot.

Nagy tanulság, hogy sem a rosszul megjátszott részegség, sem a valódi részegség nem, egyáltalán nem vicces a képernyőn, bizony, és ezt érezhette Marcsi is, mert a maradék időt a Sanyi konyháján ütjük el inkább. Ide kellett elmenteni a faja belsőségeket mind, nagyon durva dolgok készültek belőle, járunk utána a honlapon vagy nézzük meg az adást.  Jön a tulaj, Rácz Gábor, Khal Drogósra font szakállal, hát igen Gábor, ezt a szót, hogy magyarságtudat, már mondhatod. „Elfogadjuk a nemzetközit. A gasztronómiában." (Teszi hozzá.)

A srácokkal, asztallal zárunk, modorosodunk, mint állat, és azt látjuk, hogy a Csárli tényleg túlitta magát, mert az asztalig már nem jutott el. Szerencsére a búcsúnótát felvették még korábban. Viszlát Marcsi, mi várunk az újévben is.
 


Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 33 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr893528460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.08. 15:25:52

Nekem borzasztóan túljátszott, gagyi, okos tojás, szar az egész.

Borbás Mária mindenben osztja az észt, ő tudja a tuttit.

Már más műsorokban is idétlenül röhög, idegesítően okoskodik és szépen vedel.

A fidesz tv többi fos műsorához / Magyarország szeretlek, Opera caffé, mai reggel vagy mi Buta Marcival, Gereben Ágnes irritáló hangú műsora/ szépen passzol.

Hát ilyen szakmai gárda maradt kitakarni, hamisítani, orbáni segget nyalni az MTV-ben.

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 15:43:04

Jó műsor és a Marcsi is pompás. Végre egy normális adás.
Vágtatok ti már disznót? Ott aki nem iszik az bezony beájul a szagtól.
Hajrá Magyarország, melynek államformája köztársaság, hajrá Marcsi, hajrá Philip, hajrá Fradi, hajrá Magyarok!

qwertzu 2012.01.08. 15:46:57

@Gál Petiné Kovács Julcsa: " Ott aki nem iszik az bezony beájul a szagtól."

Hát nekem az éhgyomorra betolt reggeli pálinka nem teszi elviselhetőbbé az esetleges szagokat.

Amúgy milyen szagokat? Csak a bél tisztítása büdös, az meg ugye női munka. :)

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 15:49:03

@qwertzu: Igazság az, hogy ha kinyitják a malacot én már ájuldozom, de én nem is iszom sosem.
Amúgy a Marcsi meg jól csinálja.

yda 2012.01.08. 16:12:24

@Selmeczi a buta, rusnya szőke nő!:
Te igazán egy bunkó,rusnya szőkeség vagy,
aki kiombinált fogóval eszi a disznóhúst!

yda 2012.01.08. 16:13:51

@yda:
kiombinált=kombinált

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.01.08. 16:16:22

Az ilyen "zenekarokat" kéne elfelejteni a műsorból, mert teljesen feleslegesek.

10 000 2012.01.08. 16:28:32

Borbás a Fidesz seggnyalója ,piás zsírdisznó.

zsebatya 2012.01.08. 16:46:48

@Gál Petiné Kovács Julcsa: Te most ironizálsz, vagy tényleg ilyen hülye vagy? Levágtam már pár száz disznót, és tudom, hogy a részeg emberrel nem lehet normálisan dolgozni. Ami a disznózási szagot illeti, három féle van: az elején maga az ólból érkező állaté (mielőtt a szúrás után érdemben hozzányúlnál, párszor illik kezet mosni), aztán a vér, illetve a felbontott friss hús kipárolgása, aztán a bélmosásé, bár én csak a vastaggal foglalkozom, mert abból csinálok gölödint. Mindennek "elviseléséhez" nem kell pálinka, csak némi természetes életfelfogás.
Ami meg a "hajrá Philipet" illeti, szerintem ne halogasd, mielőbb fordulj orvoshoz.

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 16:51:30

@zsebatya:
vicceskedek, amint látom te pedig olvasni sem tudsz. Én sem iszom, engem a szétvágott malacbelső, ijeszt el.
Értem én, értem én, nem ezzel van a baj, hanem, hogy kedvelem az új szerkesztőt. Értem én Atya, értem.

zsebatya 2012.01.08. 16:58:43

@Gál Petiné Kovács Julcsa: És miért kedveled? Az ilyen bratyizós, gyakorlatilag szerkesztetlen műsorok miatt?
Egyébként nem akarlak bántani, mindenki azt szeret, amit akar, de ez tényleg egy nagyon gagyi műsor. Párat megnéztem belőle, a szerkesztői alaphelyzet (visual total) az, hogy a jópofa vendégek és a szívélyes házigazda állnak egy asztal körül és pohár van a kezükben.
Hát ha neked ez a magyar gasztronómia, akkor bravó.
Ha meg ismernél, nem kérdeznél olyat, hogy tudok-e olvasni. Tessék egyértelműen fogalmazni.

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 17:04:48

@zsebatya:
Nem ismerlek, csak érzem, hogy a Philip ütött. Amióta ők felelősek a műsorokért aMTV 1-n, azóta lehet nézni. Több jó műsor van és a Marcsi is jó. Nem mindig emelgetik a poharukat, nézzük csak mostanában a Zsédával csoki fajtákat mutattak be. Érdekes és jó műsor. Engem is ha ismernél, nem hülyéznél le Atya, pláne egy Atya még ha zseb is.

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 17:13:14

@zsebatya:
Attól, hogy más lovon ülünk az nem bűn és nem is baj. Hülyézni nem hülyéznék akkor sem látatlanban sem, nőt egyáltalán sem, férfit sem. Atyám

Ez vagyok 2012.01.08. 17:24:53

Van, akinek tetszik Marcsi, van akinek nem. Így kerek a világ. Akinek tetszik, nézze, szórakozzon jókat rajta. Akinek nem tetszik, ne fanyalogjon, nézze a Spektrumon vagy Travelen a hasonló műsorokat, azok is kellemes néznivalók.
Bár, én akkor élvezem leginkább, ha én is résztvevő vagyok az ilyesmikben:)

zsebatya 2012.01.08. 17:26:35

@Gál Petiné Kovács Julcsa: Oké, respekt, bocs, egy kissé elragadtattam magam. De hogy az m1-et nézni lehet (és netán érdemes), abban erősen vitázunk. Árnyalatnyi eltérés a véleményünkben az, hogy ez a csatorna és jórészt licenszből/lopásból összerakott tartozékai szerinted jók, szerintem pedig sóval kéne behinteni romjaikat és egy valódi közszolgálati adást kellene kreálni helyette/helyettük. (Teszem hozzá, az úgynevezett kertévékeről sincs jobb véleményem.)
De a véleményedet tisztelem. Nyilván te vagy a zuhanó nézettség egyik végvári bástyája. Jó erőt és egészséget hozzá - és ezt szívből kívánom.

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 17:27:53

@Ez vagyok:
Szimpatikus hozzászólásod van. Meghívnálak egy főzőcskére.

Gál Petiné Kovács Julcsa 2012.01.08. 17:33:55

@zsebatya: Okés, nincs baj, nem nézek sok tv-t elvből én sem. Itt talán egy kicsit, meg nincs reklám hosszú percekig tartó. Még az itteni műsorok kevésbé hergelik fel az idegeket véleményem szerint. tiszteletben tartom a te véleményedet is. Az egészség, az erő mellé jobb kedvet is kívánok.

Rézfaszú 2012.01.08. 17:43:02

Marcsi egy faiskolát végzett buta nő, nagyon modoros szegény. Amit a műsoraiban leadnak, az messze van a gasztronómiától.
A gasztro és szex szavak párosítása biztos trendi, de nekem nagyon ellenszenves. Megjátszott.

Karipapa01 2012.01.08. 17:57:33

Én az életem folyamán nagyon sok disznóvágáson vettem részt, főként segítőként. Soha nem fordult elő, hogy valaki berúgott volna. Oda nem inni, hanem dolgozni mennek az emberek és senki sem szeretné, hogy egy hajnali vágás az éjszakába nyúljon. Nem beszélve arról, hogy a disznó érték, nem is kicsi, nagyon kell vigyázni, nehogy valamit elrontsunk. A végén pedig haza kell menni, többnyire kocsival fáradtan, koszosan, büdösen. A disznóvágás nem a szórakozás helye.

Ez vagyok 2012.01.08. 18:10:07

@Gál Petiné Kovács Julcsa: Sokmindenfélét főzöcskézek. Magyar, kínai, indonéz, thaiföldi, mexikói, olasz, meg ami még eszembe jut nemzet ételeit:)
Utazásaim kapcsán szerzett és itthon kialakult főzési szokásaim, ismereteim belepasszolnak a tájba és nincs olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy a dolgokat ott kell élvezni, de itthon már elveszti varázsát.

Ez vagyok 2012.01.08. 18:13:53

@Gál Petiné Kovács Julcsa: Köszi a meghívást:) Nem tudom, hogyan lehet megvalósítani, de jólesett:)

Gabi megmondja a tutit... 2012.01.08. 19:13:49

Mégis mit vártok az alkoholista Borbás Marcsitól és "rendező-producer" férjétől, aki tehetségtelensége miatt már mintegy tíz évvel ezelőtt is közröhej tárgyát képezte a Magyar Televízióban.

kewcheg 2012.01.08. 19:40:14

Magyarország egyik legnagyobb baja,hogy nincs neki tengere....Ettől ilyen parlagi,földhözragadt, zsírszagú disznóölős népség aki vagyunk..:(

csabai vértyúk 2012.01.08. 20:47:08

Borbás Marcsi egy igazi hülye picsa. Pár éve egy riportban azt volt képes kérdezni valami ázsiai énekestől, hogy "Jaj, de furcsa! És nem fáj?" Felkészültség, érdeklődés... :)
Különben most jó lóra tett, mögötte a kétharmados támogatás.

dekás dezső 2012.01.08. 21:43:37

azt a kurva, mi van itt....:PP
bontok is egy sört, jövök röhögni;)

kzolika 2012.01.08. 22:39:13

@Karipapa01: Hát, ember, szerintem Téged a vágóhídra vittek disznóvágásra. Egy disznóvágás igenis hajnali 4-kor kezdődik, sok pálinkával, sok okos emberrel és éjszakába nyúlik. Kivéve, ha jön egy képzett hentes, aki tényleg nem iszik, mert az képes délre feldolgozni az egész disznót, pedig akkor még csak a pecsenyénél szabadna tartani és utána kellene elkezdeni bekeverni a töltenivalót. Na, az így munka, nem szórakozás.

dekás dezső 2012.01.08. 22:48:20

@kzolika: hát sok okos ember az van itt is....
pont, mint egy disznóvágáson b+:P

Túrós Rudi 2012.01.08. 23:17:46

Borbás Máriához tökéletesen passzol a Marcsi. Tényleg olyan marcsis: a hangszine, a hanghordozása, a kacajai, a habitusa az öltözködése, de még a sminkje is. Hiányzik belőle az elegancia, a felkészültség és még ki tudja mi minden. Eddigi műsoraiban is szeretett inni, de ez rajta nem segít, sőt. A műsorcíme, Gasztroangyal. No comment

Jultsa 2012.01.09. 00:30:23

Szerintem végre egy normális szilveszteri müsor. Inkább nézem a Borbás Marcsit, mint azt a sok erőltetett "kabarét", vagy "csakazértis mulassunk" müsort.
Csak nem Megyaszón, hanem Tállyán volt a disznóvágás. Irjátok a sok kommenteket, de OTT még soha nem voltatok disznótoron..én voltam (sokszor). Pazar!!! Ajánlom mindenkinek, aki jól akarja magát érzeni, jókat akar enni és inni. Gratulálok Marcsiéknak a disznóvágás ötletéért, szuper!!

rókafarka 2012.01.09. 08:49:44

a műsor sajnos tipikus fityesz stilus.....gumicsizma,pia,butaság és véget nem érő ősmagyarkodás,a gasztroangyal már bukott angyal csak még nem tudjuk illetve kit érdekel hogy közpénzből ellehet cseszni pár millát erre is,marcsi nagyon gáz de hátszéllel nyomul ,lassan lehetne saját tv csatornája is reggel beszélgetés délutánig cba reklámok,délután főzés,este szex,bárgyú és primitv műsor de jot magyarkodunk benne és akár a hir tv műsorában marcsa megtalálja azt a szegény szerencsétlen jobbos közeget ahol van kastély,kúria,szölők,földek...hiába nyóc év nem mulik el nyomtalanul...marcsi utánad gyomormosás kell sajnos

Muity Mijo · http://sos-bunyevacok-bunjevci.blog.hu/ 2012.01.09. 09:17:08

Egyes hozzászólók minősíthetetlensége már megszokott, na de ki nem xarja le őket, persze ettől a blogger még akkor is igyekezhetne minőségibb szerkesztésre törekedni (helyesírási hibák tucatja), ha éppen egy "királyi" tévéműsorvezető kigúnyolásában leli örömét.

Ha valóban Borbás Marcsi nyilatkozta azt, hogy a Bácskában nem szokás rénfán disznót bontani (és nem rémfán, ahogyan a blogger jegyzi), akkor ő is téved, hiszen ez a bevett gyakorlat még a szülőfalujában, Madarason is.

Akinek meg nem tetszik az ő műsora, az nézze a kereskedelmi csatolnák hasonló jellegű förmedvényeit a természetes mosolyáról híres Stahl Judittal és társaival fémjelezve! :(

Karipapa01 2012.01.09. 09:40:01

@kzolika: Na igen. Állítólag létezik "disznótor-turizmus" is, ahol nem a sertés feldolgozása, hanem a vendéglátás a lényeg, mint Marcsika esetében is. Azok számára, akik csak az ilyen műsorokból ismerik a disznóvágást az jön le, hogy ez egy szuper szórakozás, evés-ivás és mindent szabad. A valóságban a család megélhetését vagy annak megkönnyítését jelenti, viszont abból nem lehet műsort csinálni. Esetleg valami szociográfiát vagy szakmai ismertetőt a népi húsfeldolgozás kategóriájában.
süti beállítások módosítása