A félbe vágott disznó fesztiválja

Azt hiszem, megtaláltuk a legdurvább fesztivált evör, ami csak létezik/létezhet a földön, amihez képest az egymás keresztre feszítő keresztények fanatikusok szegelős húsvéti bulija is bájos teadélután.Ez pedig nem más, mint a vietnámi félbe vágott disznó fesztiválja.

Na de ne rohanjunk ennyire előre. Nem Thoung kicsi falu Bac Ninh tartományban, és minden évben, a holdújév hatodik napján rendezik meg az élve félbe vágott disznó fesztiválját, hogy így emlékezzenek meg a 13. századi nagy hadvezérről, Doan Thuongról, a híres szabadságharcokról.

A jó öreg Doan Thuong amolyan helyi istenség is, szóval a disznó megölése áldozatként is felfogható.

A ceremónián a falusiak összegyűlnek, kiöltöznek, és körbehordozzák egy ketrecben a szerencsemalacot.

Amit aztán félbevágnak a helyiek nagy örömére, akik aztán tolonganak, lökdösődnek, hogy a friss vérbe mártogassák a papírpénzt, így vásárolva be maguknak a  szerencsét az évre.

A helyi kormányzat humortalanságát és becsontosodott hivatali szemléletét jelzi, hogy  bulit betiltották egy rendeletben.

Bac Ninh a Vörös Folyó deltájában, a fővárostól néhány tíz kilométerre található. Így kell kiejteni, segít a Wikipedia.

Hú, sőt nem bírjuk ki, hogy meg ne említsük a Quan ho-t, ami a térség speckó népzenéje, a világörökség része, és valahogy így szól:

 

Mosolyognak, sétálgatnak, de ne feledkezzünk meg a disznóról! Na és akkor: fröccsenő vér, félbe vágás live és vértunkolás pénzzel a gasztroszex.tumblr.com-on. Csak erős idegzetűeknek. Mert ahogy a godardramsay mondta, "kezdtek elgasztroangyalosodni".

A képek innen vannak, a tiexue.net-ről. Még több kép és sztori itt, na meg itt is, lehet szemezgetni, itt pedig a jó öreg Doan Thuongról nézegethetünk. A videót talán nem kapta még le a youtube.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr544089529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása