Fiúk a konyhában: Michel Roux

Michel Roux (aki szörnyen hasonlít sir Michael Caine-re) 1941-ben született francia származású séf Angliából. A második világháború után delikátesz boltot nyitott Párizsban, pontosabban egy charcuterie-t, ami egy fasza húsbolt az álmaidból.  Egészen fiatalon, 14 évesen már cukrászként és pékként dolgozott éttermekben, majd a bátyát követve Londonba költözött, ahol megnyitották közös éttermüket 1967-ben, a Le Gavroche-t. Ezt annyira jól csinálták, hogy az első étterem lett Angliában, ami előbb egy, aztán kettő, majd három Michelin-csillagot gyűjtött be. 1972-ben megnyitották második éttermüket, a Waterside Innt Bray-ben, amit ma már fia, Alain vezet, és ami szintén Michelin-mágnes. A Le Gavroche-t meg Michel Roux Jr., Albert fia viszi.

Az öregúr, aki kétségkívül rengeteget tett azért, hogy az angolok szörnyű ízlése és étkezési kultúrája valamit fejlődjön, 2008-ban dobbantott a királyságból. Svájcban, Crans-Montana-ban telepedett le, saját bevallása szerint nem az adókedvezmények miatt, hanem mert biztonságosabb, mint Anglia, séta közben nem kell mindig a háta mögé néznie, s ráadásul a helyieket is kedveli.

A magyarul is megjelent tésztás könyvéről a héten írtunk. Első kép innen, a második meg innen volt.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr654169549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása