02
03
Főtt sertésnyelv
Ami kell hozzá
- 3 sertésnyelv
- bors
- szegfűbors
- babérlevél
- só
Mi így készítjük
- Tehát, vegyünk minél fiatalabb állat nyelvéből három darabot. Ha megbízunk a hentesben, akkor hagyatkozzunk rá, ha nem, válasszuk azt, amit úgy képzelünk el, „fiatal állaté lehetett”. Tehát duzzadó, rózsaszín, nem kell részleteznem, ugye?
- Otthon mossuk át rendesen, majd dobjuk fel főzni, vízben mi ellepi.
- Ha felforrt, kapjuk le, késsel szedjük le a fehér részt. Látni fogjuk miről van szó, nem tudjuk eltéveszteni. Nos tehát, ha minden rendben, a fehér rész nagy része lepattan magától, ami nem, no azt kaparjuk, faragjuk óvatosan.
- Tiszta edény, hideg víz, három-négy szegfűbors, öt egész feketebors, három babérlevél, négy gerezd fokhagyma, két teáskanál só, a nyelvek, és most vissza forrni. Ha egyszer felforrt, utána vegyük a naftát a legalacsonyabb fokozatra, éppen csak „pötyögjön”.
- Hagyjuk így két-három órára, azért időközben nézzünk rá.
- Vegyük le, szeleteljük vékonyra, mustárral, ecetes hagymával, tormával, friss fehérkenyérrel fogyasszuk, mellé pattintsunk meg egy rajnait.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr422702295
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.