Konyhakerti kitekintés 2.0

Míg Vallásos és whollosi nyulakkal meg mindenféle fákkal viaskodnak, Tony D'Amato otthon a kiskertben nevelgeti a növényeket. Nézzük meg mi a helyzet boros kollégánk kertjében.

Hála az égnek sokkal jobb évünk van, mint tavaly, a zöldbabot leszámítva minden gyönyörűen fejlődik (gyorsan le is kopogom), és már jó párszor sikerült bőségesen jóllakni a kert áldásaival. Újonnan telepített csemegeszőlőink is egytől-egyig megeredtek, szépen fejlődnek. Új kedvencem az új-zélandi spenót, marha igénytelen, és egész évben szedhető. Ja és finom, meg igencsak egészséges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kissé megfagyott menta is szépen összekapta magát, limonádéba (is) isteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az izsóp most virágzik, imádják a méhek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsikafű (csombor) és rozmaring alant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Végezetül egy kép az egyik fiatal szőlőről (aki Eszter névre hallgat).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Persze a legfontosabb majdnem kimaradt. Papám kocsmáros volt, a pincéjében kutakodva végre sikerült megtalálnom a tökéletes fröccsös poharakat. Ott figyelnek a saját pincében, a kút hűvös vízében meg egy adag szóda és egy másfeles Frittmann Duna-Tisza Közi fehérbor. Duett névre hallgat, legalább 800 forint a METRO-ban. Cserszegi meg ezerjó, alacsony alkohol (12%), jó savak és zamatok, a tökéletes nyári fröccsbor. Kapálás után három decis fröccsös pohárban kisfröccsként (arányaiban leheletnyivel több szódával) félelmetes szomjoltó ital. Gyönyörű két és fél palack, igya mindenki bátran!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (A képeket Tony D'Amato lőtte, és még írt is hozzá.)


Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr933015505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása