07
10
Recept: Vegyes savanyúság egészben
Amire szükséged lesz
- Zöldségek (nekünk: gyöngyhagyma, sárgarépa, fokhagyma, patiszon, zöld paradicsom, paprika, karfiol
- Felöntőlé (arányokban, 4 literre, bár aztán itt ízlés szerint változhat minden)
- 4 liter víz
- 4 dl 20% ecet (vagy 8 dl 10%)
- 30 dkg só
- 20 dkg cukor
- 2 dkg nátrium-benzoát
- Csipetnyi borkén
- Koriandermag, mustármag, feketebors, babérlevél
Így savanyítottam idén
- Jó alaposan megmossuk, megpucoljuk a zöldségeket, szemünk kívánsága szerint felvágjuk.
- Ezeket már bele is pakolhatjuk a jól elmosott üvegekbe, mehetnek a fűszerek is ízlés szerint, két literes üvegbe fél teáskanál.
- A lét felforraljuk, lekapcsoljuk alatta a hőt, mehet a nát-benz bele, szépen feloldjuk.
- Öntsük bele a dunsztos üvegekbe, én üvegenként csipetnyi borként tettem bele, mert ugye szép az, ha megőrzi színét a zöldség.
- Ne zárjuk, csak fedjük le másnapig, míg ki nem hűl, ha kell pótoljuk a levet, hogy ellepje a zöldségeket.
Közben hallgassunk Lisztet, mert jó, meg ha véget ért a nyár mával. De legalább nem egy hétfőn tette mindezt.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr93284387
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Attilajukkaja 2011.10.12. 21:16:03
Jon a gombaszezon. Irjatok savanyitott, marinalt gombarecepteket is! Keeeeerem :o)