Recept: Vegyes savanyúság egészben

Amire szükséged lesz

  • Zöldségek (nekünk: gyöngyhagyma, sárgarépa, fokhagyma, patiszon, zöld paradicsom, paprika, karfiol
  • Felöntőlé (arányokban, 4 literre, bár aztán itt ízlés szerint változhat minden)
  • 4 liter víz
  • 4 dl 20% ecet (vagy 8 dl 10%)
  • 30 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg nátrium-benzoát
  • Csipetnyi borkén
  • Koriandermag, mustármag, feketebors, babérlevél


Így savanyítottam idén

  • Jó alaposan megmossuk, megpucoljuk a zöldségeket, szemünk kívánsága szerint felvágjuk.
  • Ezeket már bele is pakolhatjuk a jól elmosott üvegekbe, mehetnek a fűszerek is ízlés szerint, két literes üvegbe fél teáskanál.
  • A lét felforraljuk, lekapcsoljuk alatta a hőt, mehet a nát-benz bele, szépen feloldjuk.
  • Öntsük bele a dunsztos üvegekbe, én üvegenként csipetnyi borként tettem bele, mert ugye szép az, ha megőrzi színét a zöldség.
  • Ne zárjuk, csak fedjük le másnapig, míg ki nem hűl, ha kell pótoljuk a levet, hogy ellepje a zöldségeket.

Közben hallgassunk Lisztet, mert jó, meg ha véget ért a nyár mával. De legalább nem egy hétfőn tette mindezt.


Terjesztem Facsén
whollosi 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr403284387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.10.12. 21:16:03

Jon a gombaszezon. Irjatok savanyitott, marinalt gombarecepteket is! Keeeeerem :o)
süti beállítások módosítása