Recept: Körözött

Hozzávalók

  • fél kiló túró (ha nem juh, hát túró)
  • két kis doboz 20%-os tejföl
  • két kis fej lilahagyma (ízlés szerint)
  • vaj
  • kömény
  • pirospaprika


Elkészítés vallásos módra

  • A túrót, a tejfölt, nagyjából két evőkanálnyi vajat, egy csipet sót, két teáskanálnyi pirosparikát, két csipet őrölt köményt, meg az apróra vágott hagymákat egy nagy tálba rakunk. Lehet maszatolni, de én a naturalizmus híve vagyok. Mossunk kezet és szépen, ahogy egy fasírozott esetében is, kézzel elegyítsük az összetevőket.
  • Közben látni és érezni fogjuk (kóstolgassuk bátran) mennyi sót és pirospaprikát kíván még a massza.
  • Fogyasztás előtt legalább egy órát állni hagyjuk, de ha van türelmünk, egy egész nap csak még jobbat tesz neki. Persze szigorúan hűtőben tárolva. Főleg nyáron.

Terjesztem Facsén
Vallásos 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr763301414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Franci1969 2011.10.14. 09:37:50

vaj? de érdekes!
juhtúrónál erre nincs szükség :)
de azért szívesen megkóstolnám ezt is!
süti beállítások módosítása