14
10
Recept: Körözött
Hozzávalók
- fél kiló túró (ha nem juh, hát túró)
- két kis doboz 20%-os tejföl
- két kis fej lilahagyma (ízlés szerint)
- vaj
- só
- kömény
- pirospaprika
Elkészítés vallásos módra
- A túrót, a tejfölt, nagyjából két evőkanálnyi vajat, egy csipet sót, két teáskanálnyi pirosparikát, két csipet őrölt köményt, meg az apróra vágott hagymákat egy nagy tálba rakunk. Lehet maszatolni, de én a naturalizmus híve vagyok. Mossunk kezet és szépen, ahogy egy fasírozott esetében is, kézzel elegyítsük az összetevőket.
- Közben látni és érezni fogjuk (kóstolgassuk bátran) mennyi sót és pirospaprikát kíván még a massza.
- Fogyasztás előtt legalább egy órát állni hagyjuk, de ha van türelmünk, egy egész nap csak még jobbat tesz neki. Persze szigorúan hűtőben tárolva. Főleg nyáron.
Terjesztem Facsén
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr263301414
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Franci1969 2011.10.14. 09:37:50
vaj? de érdekes!
juhtúrónál erre nincs szükség :)
de azért szívesen megkóstolnám ezt is!
juhtúrónál erre nincs szükség :)
de azért szívesen megkóstolnám ezt is!