Fiúk a konyhában: Pier Paolo Pasolini

Vallásos körözöttes ámokfutása után ugrott be a La Ricotta című rövidfilm, a nagy kedvenc Pasolini egyik, a rendezőhöz képest közepesen botrányos alkotása. Bár nem annyira a korabeli olasz bírák szerint, akik az államvallás gyalázása miatt négy hónap felfüggesztett börtönre ítélték Pasolinit. (Csak sasoljátok, itthon kit darál be először tótawé a fidesz ilyen indokkal.)


Itt el is lehet kezdeni az első fejezetet, a sztoriról csak annyit: Róma mellett filmet forgatnak Jézusról és barátairól (a rendező Orson Welles). Főhősünk Stracci, a statiszta, aki nagyon éhes, napi kaja csomagját a családjának adja, így kénytelen szerezni még egyet, de nem szpemelünk, tessék megnézni a több részt. Amúgy ha Kertész Ákosra ugrott a fidesz gondolatrendőrsége, mit csinált volna szegény Pasolinivel, akinek filmbeli rendezője szerint „az olasz társadalom a leganalfabétább nép, a legtudatlanabb polgárság Európában”.

PPP az egyik legellentmondásosabb és legzseniálisabb alakja (máig) az olasz kultúrának, botrányos, szókimondó, őszinte és SM elemektől sem mentes műveinek váratlan és tragikus halála vetett véget. Nem hiszünk az összeesküvés elméletekben, és van rá esély, hogy tényleg egy akkor 17 éves meleg prosti verte agyon szöges fadarabbal, majd hajtott át a még élő művészen a saját kocsijával, de inkább valamelyik (a sok közül) ellensége rendelte meg a kivégzését.

Bónusz: aki megírja (mail vagy komment), melyik magyar író melyik magyar műve szól együtt a La ricottával, arra nagyon, de nagyon büszkék leszünk.

A kép innen van.


Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr723303876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása