A lyukak titka

Biztos gondolkoztatok már rajta, hogy hogyan kerülnek a lyukak a nagylyukú sajtokba. A legtipikusabb lyukacsos sajt az Ementáli, mely a svájci keménysajt eredetmegjelölése. Ezt a Bern körnéyki Emmental vidékén készítik eredeti recept alapján. Ebben a sajtban az érés során…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 2 hozzászólás

Marcsi és a sajtkészítők

Azt a paraszti bukolikáját, hát ki danolászik a szél lengette, aranyló kalászok között, mi? Csaknem, de igen, őmellnagysága Somamagésa csalogatja maga melle mellé Marcsit, nagyon szép itt minden, szegény angyalunk nem győzi a levegőt kapkodni. A Bükkben szerencsére egyensúly van,…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Mártonra bort, libát

Csak szeretnénk mindenkit figyelemeztetni: kimártonnapjánlibátnemeszikegészévbenéhezik, kimártonnapjánújbortnemiszikegészévbenszomjazik, szóval libacombot, zúzát, tehetősebbek libamájra fel, újborból mi tiszta szívvel tudjuk ajánlani a Vylyan idei Banánlevét Bogyólevét,…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 3 hozzászólás

Egy kemény nap végén

 Nincs is jobb annál, mint amikor egy egész napos autózás után végre hazaérsz és már majd megdöglesz egy korty borért, akkor enyhe fejhangon benyögi a csajod: már megint!?. Egy pillanatra felmegy a pumpa, de nem mondasz semmit, csak szelíden mosolyogsz és már töltöd is ki…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos 3 hozzászólás

Hello darkness

Helyzet a következő: még mindig nincs net. Mert bár a rendszer jelezte a T-Home bázison, hogy van rá lehetőség, a helyszínre kiszálló csapat szerint nem. Azóta most már alsó hangon eltelt két hét. Hogy tv nincs, az oké, de a net nagyobb para, Zseni onnan dolgozik.Persze a…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Egyél legyet

Ha annyira bepunnyadunk, hogy a mutatóujjunkon kívül mást nem tudunk/akarunk megmozdítani, akkor katt az Eat the Fly-ra. A legegyszerűbb cselöndzs evör!A cél annyi, hogy a kifeküdt békával elkapjuk a fölöttünk elrepdeső legyeket. Ennyi, és nem több. Hajrá. (A békacomb az mennyire…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bűnbánó vallomása III.

A változás lassan, de biztos lábakon közelített felém az egyetem első évében. Ez volt az igazi eklektika időszaka, még bőven csúszott a tömény, de már borszerű termékek is kerültek néhanapján a poharamba (esetleg bögrémbe).Visszatekintve igazán érthetetlen ez a kettősség,…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato 4 hozzászólás
süti beállítások módosítása