Kolbászból nem lesz szalonna
Terjesztem Facsén
Modellek nyomulnak a képernyőn Sütő Enikő vezényletére és már majdnem most elkapcsolok, mikor bejön a kifutóra Marcsi is. Illegeti is magát kedvenc gasztrósunk, és már előre rettegünk, vajon mit tartogat a mai adás. Fogyni fogunk, vagy legalább egészségesen étkezni. Jöjjön a…
Viszonylag higgadtan fogadom, ha épp nincs otthon parmezán, de botrányos volna egy burgonya és/vagy hagyma nélküli spájzra eszmélni. Két zöldség, amik nélkül szinte elképzelhetetlen egy magyar háztartás. Már amelyikben főznek is. Alap esetben mindkettőt olcsón be lehet szerezni,…
Csak orgazmus süteménynek hívjuk. A recept és legenda szájról-szájra jár. Hiszed is meg nem is, hogy valóban létezik, de csak addig, amíg át nem éled magad is.Nekem is úgy mondták. A gyönyörtől remegve ecsetelték, hogy ez igen, ez a pasi aztán tudja. Próbáljam csak ki, nem…
Ha ezzel a játékkal próbálnád beoltani a kölköt a főzés örömével, kizárt, hogy aktiválódnak a gasztrofil génjei. Viszont ha nem vagyunk modoros, túlkomoly emberek, akik megrögzötten keresik mindennek az értelmét, akkor a karton kaják és a műanyag nyúlbogyók bökdösésével…
A nosztalgia egy rohadék, mindig akkor jön, amikor a legkevésbé számítunk rá, aztán hirtelen távozik, magára hagyva az embert ködös gondolataival. (Elkapnám egyszer a grabancát, ha lenne neki, de miféle szó ez is, talán gyermekkoromban hallottam utoljára hasonlót konyakos…
Gondoltátok volna, hogy egykor az ország egyik legmeghatározóbb borvidéke volt a zalai? Ma sajnos még mindig (a 20. század második felében lerombolt hírnevének köszönhetően) az ihatatlan, leginkább direkttermőkből szűrt „bor” szinonimájaként kerül szóba a legtöbb…
Van krumpli, de nincs zsák, itt jönnek a nindzsák. Eszünk, iszunk, megírjuk mit és hogyan.