Fiúk a konyhában: A disznó

Kaptuk a savat rendesen a Lányok a konyhában miatt (a lányoktól), akik persze feleslegesen aggódtak, mi aztán nagyon pc-k vagyunk, ezért adunk teret a fiúknak a konyhában. Egyszer mindenkinek be kell vállalni az egész malacot, ha nem tudjuk szabad ég alatt, akkor olyan méretben, ami…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Kisesti kolbászzsírral, medvehagymával

Ha az ember kisüt egy kis kolbászt, amit a disznóvágásról lovasított meg, tegye ezt bő házi zsírban (lehet ez disznó, kacsa, bármi). Nem csak a kolbásznak tesz jót, hanem ha megmentjük a zsírt, azt még jó sokáig kenegethetjük friss kenyérre. A narancsos színvilág kifejezetten…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 3 hozzászólás

Nokedlit a szádba

A pörkölthöz a minimum köret a nokedli, minden magyar tésztás ételek legegyszerűbbike, amivel kapcsolatban némi erőltetett rokonságot felmutathatunk a gnocchival (a gét nem ejtjük). A sütemények három őseleménél (tojás, liszt, víz) többre nem is lesz nagyon szükségünk az…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 3 hozzászólás

Kakaspörkölt/csirkepaprikás

Ez kell hozzáegy egész tyúk/kakas, vagy két alsócomb, kettő felsőcomb, csirkemell, 2 szárny (és nem a KFC-ből)2 vastagabb sárga paprika1 paradicsom1 vöröshagyma4 gerezd fokhagyma5 dkg sertészsírbors, só, 3 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 babérlevéltejfölÍgy…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Kakas a háton

Az utolsó alkalom, hogy nagyapám mint hős jelent meg előttem, az akkor volt, amikor körültekintés nélkül rontottam át a kisudvaron a hátsó kertbe, mert már beért a cseresznye. A kisudvarban (, mely a ház meg veteményes/gyümölcsös kert között húzódott) voltak az állatok, a…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Bir çay, lütfen!

„Egy teát kérek!” És ezzel a mondattal be is tehetjük a lábunkat azon ajtó résébe, amely a varázslatos, nemtörődöm, vibráló, tartózkodó, hangos, mágikus török kultúrába vezet. A messze földön méltán híres török tea a török életstílus egyik alapköve. Nem…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

A homok titkai

Egyre inkább megkedvelem a kunsági borokat. Persze a jól a jó magyar szőlőből készülteket. Sajnos még mindig ezek vannak kisebbségben az Olaszországból importált szarokhoz képest. A Gedeon Birtok mai formájában 2002 óta működik Izsákon. Fokozatosan, okosan építkező…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem
süti beállítások módosítása