Recept: Kelkáposzta főzelék

Hozzávalókegy fej kelkáposztapár szem krumplibabérlevélsóborsliszt, olaj, fokhagyma, pirospaprika a rántáshozAhogyan whollosi szeretiSzedjük le a kelkáposzta néhány külső takarólevelét, mossuk megőket, és alaposan ellenőrizzük le, hogy plusz fehérje (kukac) nincs-e a levelek…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos 7 hozzászólás

Marcsi in Hagymaland

Horrorba illő nyitány: csak Marcsi nehogy meztelen legyen a takaró alatt. Szerencsére Marcsi felkészült, és hiába meresztgeti fogát a kialvatlan szemű vámpír, mert a modern lányok ergonomikusan kialakított fokhagymanyakláncban alszanak. Aztán szaxi bele az adásmenetbe.Kukoricatábla…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos 2 hozzászólás

Szaglás és kelkáposzta

Az leírhatatlan lelkiállapot, amikor a piacon az ebédhez édes paprikát vásárolsz, de csak otthon derül ki, hogy vagy elkeverték a táblákat, vagy vicceskedett az eladó, mert majd egy kiló hipercsípőset sikerült beszerezni. Kelkáposztát és tésztát csináltam a héten, meg…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

Lányok a konyhában: Hús

Szagoltatok már húst. Nem az illatokra gondolok a hentesnél, az csak egy dolog. Arra gondolok, mikor a frissen megvásárolt húsárut kibontjuk a zacskóból (jobb  helyeken papírba csomagolják) kezünkbe fogjuk, próbálgatjuk a súlyát, a fogását és jó alaposan beleszagolunk a…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

Gasztronácik forradalma

A blog majd kilenc hónapja alatt nagyon nem nyilatkoztunk meg (gasztro)közéleti kérdésekben, s továbbra is tartanánk magunkat a jó szokásunkhoz. Hanem ez a hír, ami nem is annyira meglepő a gasztroújságírásban forgolódóknak, mindenki másnak meg lényegtelen is, amúgy, most…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 9 hozzászólás

A hónap dolgozója

Ma mindenki húzzon bele a munkába srácok. De tényleg. Akkor is, ha nincs kedvetek. Hajrá!A szuperlelkes csirke képe természetesen innen.

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Februári szüret

Dél-afrikai bort (amit érdemes is meginni) nehéz itthon beszerezni, olyannyira, hogy a dél-afrikai ismerőseink is Németországból hoztak nekem két palackot (köszönet érte!). Mindkét bor a Zevenwacht pincebirodalom terméke, a Cape Town közelében elterülő, Stellenbosch névre…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem
süti beállítások módosítása