TOP 5 desszert Valentin-napra

Általában a csináld magad megoldásokban hiszünk, s bár nem szoktuk összevásárolni magunkat Valentin-nap miatt, azért nem is lázadozunk ellene. Tehát itt van TOP 5 édesség recept az elmúlt gasztroszexes évből, amivel tutira jók lehetünk a kedvesnél.

  1. Mákos muffin: Gyorsan, gyakorlatilag tíz perc alatt összedobhatjuk, ráadásul a mák az egyik legrégebbi afrodiziákum, ha megszorultunk.
  2. Meggyes brownie: kicsit melósabb, mint a muffin, viszont annál édesebb, forrón tálalva hideg fagylalttal odaver az érzékeknek. 
  3. Narancslekvár: kézműveskedni nagyon jó, de egy délutánt szánjunk rá mindenképpen, mert sokáig tart megpucolni és megfőzni.
  4. Császármorzsa: vacsorának is elmegy, hamar megvan, lekvárral a legjobb, hagyományokat nem tisztelők ehetik csokoládéval/vaníliával.
  5. Tiramisu: ez a legdurvább, talán nem is kell magyarázni, a kávé felpörget, a szesz felszabadít, az édes krém meg ellazít.

Hagyjuk aztán a toppozást, bort nehogy édeset vegyünk, felesleges túlcukrozni még a Valentin-napot. Vegyünk rozét, persze szárazat. Nagyon általános képlet nincsen, de ezer forintot azért szánjunk rá minimum. Csak az előző évjárat mindig a tuti, tehát idén a 2011-es, az idősebb rozék ilyenkor már általában megfáradtak. Főleg a savhiányos 2010-esek nagy része szerintem kipusztult mostanra, szóval akármekkora akcióval szórják, ne foglalkozzunk vele.

A kötelező csokoládé ajándékozás eredetét sokan magyarázzák, de a leghihetőbb történet szerint azért lett népszerű, mert édes/finom/szeretik. Legkedvesebb szokás, hogy Dél-Koreában február 14-én a nők adnak csokoládét a férfiaknak, akik ezt március 14-én viszonozzák egy nem csokoládés édességgel. A tuti viszont az április 14-e, a Fekete-nap, ilyenkor azok, akik se februárban, se márciusban nem kaptak ajándékot, elmennek a legközelebbi étterembe, hogy jajangmyeon-t, fekete tésztát egyenek, és közben a szingli léten keseregjenek. Gondolom vannak, akik kihasználják, és pont ilyenkor mennek csajozni/pasizni.
 
 
A szeretetéhes dél-koreiak általános lelki gazdagságát világát jelzi, hogy minden hónap 14. napja valamilyen szerelemhez kapcsolódó népszokást takar, januártól decemberig ekkor van: a gyertya, Valentin, a fehér, a fekete, a rózsa, a csók, az ezüst, a zöld, a zene, a bor, film és végül decemberben az ölelés napja.
 
Az első kép innen van, a második meg innen, ahol több okosság is van a feketenapról.

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztroszex.blog.hu/api/trackback/id/tr444103970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása