Fiúk a konyhában: Michel Roux

Michel Roux (aki szörnyen hasonlít sir Michael Caine-re) 1941-ben született francia származású séf Angliából. A második világháború után delikátesz boltot nyitott Párizsban, pontosabban egy charcuterie-t, ami egy fasza húsbolt az álmaidból.  Egészen fiatalon, 14 évesen már…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

Marcsi és a kerékrépa

Pergőlábú néptáncosokkal nyitjuk a mai adást. Ügyesek a fiúk na, de hogy lesz ebből gasztro műsor? És egyszer csak a semmiből itt terem Marcsi, a fiúk pedig úgy örülnek neki, mint kisgyerek a karácsonyi ajándéknak. Ám a fiúk nem tudnak fütyülni, ezért Marcsi mára répát hoz…

tovább »

Terjesztem Facsén
Vallásos Véleményezem

Recept: Hamburger

Ami kell öt fő kifullasztásához5 hamburger zsemleketchup, majonéz, mustárjégsalátaparadicsom, hagyma, uborkasó, bors5 szelet cheddar sajt1 kg darált marhahúsmarhafaggyú/zsírszalonna10 dkg csiperkegomba1 dl vörösbor (száraz, jóféle)két fej fehérhagymaWorcestershire-szósz Mi…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi Véleményezem

I can has cheezburger?

Az igazi hamburger receptjén nincs mit vitatkozni: megfelelő pékáru, némi zöldség, egy kis szósz, és színtiszta marhahús. És ráadásul nem is egészségtelen.Jó régóta adósak vagyunk ezzel a poszttal, egész pontosan a blogszületésnap óta. Ugyanis azt találtuk ki, hogy akkor…

tovább »

Terjesztem Facsén
whollosi 34 hozzászólás

Sósat is, édeset

Külföldi utazások alkalmával persze rápörgünk adott ország konyhájára, de amit különösképpen szeretünk, azok a különböző pékáruk. A lepények, croissantok, leveles és zsíros tészták, burekek, a hajtogatottak és kelesztettek, a fujtósak és párnapuhák, mazsolával,…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Leblebi is back to Istanbul!

Az Erasmus gyakornoki programnak köszönhetően visszatérhettem pár hónapra a varázslatos Isztambulba. Nos, nem sok minden változott, talán egy-kettővel több felhőkarcoló van. De az élet ugyanolyan vásári forgatag, mint tavaly. Dudálnak az autók, a gyalogosok beugranak közéjük a…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 19 hozzászólás

Szárazborsznobok kíméljenek!

Régóta szemeztünk már egymással, régóta készültünk a kóstolásra, és a blog születésnapján végre sikerült megismerkedni a Varga Pincészet (Magyarország kedvenc borászata) Töpszli elnevezésű édes pinot noir-jával. (Annyira buzgók voltunk, hogy egymástól függetlenül) két…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato 18 hozzászólás
süti beállítások módosítása