Szevasz növény

Lám, a gondos ültetés és öntözés hatására kibújtak a lestyán első hajtásai vallásosnál. (Nálam viszont a németalföldi kalandozás alatt a vallásos gondjaira bízott rozmaring félholtan várt.)UPDATE: Tony D'Amato jókívánságai mellett ezzel a képpel buzdítja vallásost.

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták 1 hozzászólás

Lányok a konyhában: Szóda

Robogunk át az egyik híres borvidékünk központján (hogy hol, megfejtőknek ajándék) egy izgalmasnak ígért, 2000-es oportó miatt, s persze a rossz utcán fordulunk be. Szerencsére. Kocsi leáll, kipattanunk. Mert ez a látvány fogad a zsákutca végén:Sehr Gut, ahogy a művelt…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Yemek, yemek!

Olyan török ételekről szólok most, amiket nem ismerünk, pedig illene. Tettem egy kisebb körutazást Kappadokyában, itt van Törökország egyik fő nevezetessége. Egy vulkanikus kőzettel borított tájról van szó, őrületes tájképpel és formákkal, barlanglakásokkal és…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Vulkánszelidítők

Az egyik ok, amiért imádom a (jó) bort, az az, hogy képes a pohárba kerülve visszaadni valamit a termőhelyből, ahol született. Illatot, ízt vagy csak valamiféle érzést, amitől azonnal beugrik a származása. Ezért is nem egy egyszerű élelmiszeripari termék, amit bármekkora…

tovább »

Terjesztem Facsén
Tony D'Amato Véleményezem

Horváth Ilona, kiszúrtál a generációmmal!

Horváth Ilona Szakácskönyv című szakácskönyvének utasításai a mai napig generációk magyarjainak étkezési kultúráját határozzák meg. A tervem ez: naiv fiatalként nekiállok Ilona könyvének, mintha semmit sem tudnék róla. Bebizonyítom, Ilona megtette a kötelességét, és…

tovább »

Terjesztem Facsén
RMP 4 hozzászólás

Hegyi pesto

A bazsalikomos pesztó és a medvehagyma szezon adta az ötletet, hogy egy jó kis tavaszi csemegét dobjunk össze. Ha a medvehagymából szedtünk bőven, és nem akarjuk, hogy ránk rohadjon, na meg későbbre is el akarunk tenni egy keveset piritósra, tésztára: akkor daráljuk be.A…

tovább »

Terjesztem Facsén
gasztroszexisták Véleményezem

Az aranyló

Március végén a Pécsi Borozó meghívására ellátogattunk Pécsre, ahol többek között a bor-nekeddel, a hozamkorláttal és a sexardixummal eszmecseréltünk borokról, blogokról és borblogokról, meg persze a borok itthoni helyzetéről. Nem is részletezném, csak volt egy felvetés,…

tovább »

Terjesztem Facsén
st.laurent 1 hozzászólás
süti beállítások módosítása